Avto
40 ogledov

Luksuzni vse manjši in vse dostopnejši

Porsche panamera Porsche
Porsche. Nemški proizvajalec luksuznih avtomobilov razmišlja o proizvodnji automobila, ki bo na trgu konkuriral maserati ghibliju, BMW-ju serije 5, audiju A6, mercedes-benzu razreda E in jaguarju XF.

Prvi mož Porscheja Matthias Müller je za revijo Autocar razkril, da razmišljajo o športni limuzini, ki bo uvrščena pod panamero. S tem bi nadaljevali s predstavitvijo manjših in cenejših modelov, ki so jo začeli s predstavitvijo športnega terenca macana, svojevrstno pomanjšano različico cayenna.

Načrti za macana so smeli, saj nameravajo prodati 50.000 primerkov. Pri Porscheju so sicer lani prvič prodali 200.000 vozil in s tem predčasno izpolnili cilj načrtovan za leto 2015. Z novo manjšo športno limuzino iščejo priložnost za nadaljnjo rast, poleg tega pa je konkurent Maserati že predstavil svojega aduta ghiblija.

"Iskreno povedano je to ena od idej, ki so trenutno na mizi. Trenutno smo z macanom naredili velik korak, ne le po razvojni plati, morali smo podvojiti tovarniške kapacitete. To je bil ogromen napor za celotno podjetje," je dejal Müller in dodal, da bo treba na končno odločitev še nekoliko počakati.

Prvič se je sicer pomanjšana panamera, nadeli so ji ime "pajun", omenjala leta 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.