Svet
72 ogledov

Madžarska bo ograjo spremenila v zid

Madžarska, ograja EPA
Madžarska namerava na svoji južni meji obstoječo ograjo nadgraditi v neprehoden zid, ki bi lahko hkrati zadržal tudi več sto tisoč ljudi.

Namero za postavitev zidu je danes na državnem radiu najavil madžarski premier Viktor Orban, ki je povedal, da za nadgraditev ograje na svoji južni meji že izdelujejo tehnične načrte. Na ta način bo Madžarska - v kolikor se spremeni turška politika do migrantov - preprečila prihod na sto tisoč migrantov v svojo državo.

Že obstoječa ograja, na katerih so nameščene žiletke, je na meji s Srbijo in Hrvaško znatno zmanjšala priliv beguncev, ki so v lanskem letu proti severu Evrope potovali po tako imenovani balkanski ruti. Dnevno sicer še vedno prihajajo manjše skupine migrantov, ki prečkajo mejo s Srbijo.

Madžarski premier Viktor Orban in ostali predsedniki vlad Višegrajske četverice se bodo medtem danes v Varšavi sestali z nemško kanclerko Angelo Merkel. Madžarski premier nasprotuje begunski politiki Merklove. "Bruseljski birokrati želijo begunce spustiti noter in jih razdeliti po državah EU," je dejal Orban. Višegrajska četverica tem načrtom odločno nasprotuje. "Vprašanje je, na katero stran se bo postavila Merklova," je še dodal.

PREBERITE TUDI:

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 18
  • zdrej 10:07 29.avgust 2016.

    Pa ne strinjam se z vsem, kar je Orban naredil. Da ne bo pomote.

  • zdrej 10:06 29.avgust 2016.

    Da, samo je tudi edini, ki se je uprl IMF-u, ki nas dejansko, molze? Človek precej razmišlja s svojo glčavo, ne pa kot ovca sledi "evropskim stricem iz ozadja". To IMF vsekakor je. Si ti videl bankirja z malo ...prikaži več plačo? Pusti delavce na oknecu. Za tiste, ki so pri vrhu bank govorim. O lastnikih. Ti majo take plače, da se vsi naši direktoji v gospodarstvu lahko skrijejo. Pa tudi večina direktorjev tujih multinacionalk. Skratka od kje jim ta denar? od držav. Po moje od držav, ki se ne vejo dobro pogajat. In Madžarska je temu rekla stop. Rekla je stop tudi imigrantom. Nadzorovan vstop pa dosežeš samo z "ovirami". Saj države EU vedno sprejemajo imigrante in begunce. Prav je tako. Samo tako količino naekrat pa oprosti, to je norija. Namesto, da bi se borili za svoj teritorij, potem raje zbežijo.

  • Zmago 12:38 28.avgust 2016.

    Supeeeeer, ................................... kar brez urgence in smejalnega plina.