Magazin > Bizarno
25062 ogledov

"Brad Pitt" zaljubljeno žensko olajšal za 170 tisočakov

Brad Pitt Profimedia
Verjela je, da jo osvaja hollywoodski igralec.

Spletni prevaranti so se lotili Španke srednjih let in jo okradli za 170 tisoč evrov. Z nesrečnico iz Granade so stik navezali preko Facebooku in se izdajali za igralca Brada Pitta ter ji natvezli, da se želi zvezdnik z njo poročiti in ji celo obljubili vloge v njegovih filmih.

"Gre za profesionalce. Točno vedo, kdaj pokazati čustva, kdaj se morajo umakniti in tudi, kdaj je pravi čas, da zaprosijo za denar," je odvetnik žrtve povedal za El Ideal in dodal: "Kot vedno v takšnih primerih, je šlo za zvezo na daljavo, dokler ji prevaranti niso obljubili, da bo Brad Pitt prišel v Španijo, da bi jo spoznal. Obljubili so ji tudi, da bosta skupaj zaigrala v filmu." 

Da bi bili čim bolj verodostojni, so Španki pošiljali Pittove fotografije, na katere so prilepili pisma, napisana v slabi španščini. Nato so jo začeli prosjačiti za denar. Na različne evropske račune je najprej nakazala pet tisoč, nato pa šest tisoč evrov. Dlje, kot je trajala zveza, višji so bili zneski. Na račun, ki so ga nepridipravi odprli z lažnim osebnim dokumentom, je tako enkrat nakazala celo 32 tisoč evrov. Mislila je, da bo s temi zneski pomagala financirati Bradov novi film, pred enim mesecem pa je spoznala, da je bila prevarana. Lažni Pitt ji je namreč obljubil, da bo prišel v njeno domovino in jo zaprosil za roko, a ga ni bilo. 

Komentarjev 6
  • Boschtjan Zupanchich 00:49 10.julij 2023.

    Še dobro da se to meni ne more zgoditi, ker nimam denarja :-)

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 14:00 09.julij 2023.

    No ja, raztegnjen clanek v nulo....resnici 🙉

  • Plavi-mil 12:13 09.julij 2023.

    Kreten, plači majko mila, što si rodila debila.