Magazin
78 ogledov

Dobrodelni tek za razigrano prihodnost

otrok Shutterstock
Letošnja Tek in hoja za upanje namenjena tudi otrokom, za otroke.

Že tradicionalna prireditev Tek in hoja za upanje, ki jo pod častnim pokroviteljstvom ministrstva za zdravje organizira slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna, bo letos namenjena tudi najmlajšim.

Tako v Ljubljani kot Mariboru bodo organizatorji namreč pripravili tudi tek za osnovnošolske otroke. S tem želijo opozoriti, da se skrb za zdrav način življenja začne že pri najmlajših.

Odprite srce in oči

Otrokom, ki so v stiski, želimo sporočiti, da v tej niso sami. Posebno sporočilo našega združenja je, da stiska ne kliče le po sočutju in materialni pomoči, ampak naj odpira tudi srce in oči. Da znamo z drugimi čutiti in vidimo njihovo stisko. Taka dejanja nas bogatijo in navdajajo z željo po boljših medčloveških odnosih, ki so danes tako skrhani,” je letošnje sporočilo teka pojasnila Mojca Senčar iz združenja Europa Donna.

V Mariboru in Ljubljani bo tako organiziran tudi tek, ki se ga bodo lahko udeležili osnovnošolski otroci, in dodatne zabavne aktivnosti zanje. Na vseh treh lokacijah (zaključek bo v Dolenjskih Toplicah) pa bodo zbirali sredstva za otroke iz socialno ogroženih družin. Temu bodo poleg prijavnine za tek (odrasli v Ljubljani 10 evrov, v Mariboru 5, otroci povsod 1 evro) namenjeni izkupiček od prodanega blaga na dogodkih in druge donacije podpornikov dogodka, zbrane do konca rožnatega oktobra, meseca boja proti raku dojk.

Prvi tek v Ljubljani 29. septembra

Najprej bo prireditev Tek in hoja za upanje v Ljubljani, in sicer v soboto, 29. septembra. Potekala bo pred Halo Tivoli, začela se bo ob 9. uri, ob 10. uri se boste lahko udeležili vodenega ogrevanja, start teka pa bo dve uri pozneje. Teden za tem bo prireditev v mariborskem Mestnem parku, potekala pa bo po istem urniku. V Dolenjskih Toplicah bo dogodek potekal v četrtek, 18. oktobra, ob 13 uri. Nagradne predprijave potekajo na spletni strani Europadonna-zdruzenje.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.