Magazin
535 ogledov

Fige s pršutom

fige Blanka Kefer
Sladko-slana kombinacija fig, medu in pršuta se odlično poda h kozarcu vina.

Potrebujete:

  • 5 smokev (velikih)
  • 4 žlice medu
  • 50 ml vina (portoja ali rdečega vina)
  • 10 rezin pršuta

Priprava:

  • Za smokve s pršutom zmešamo med in vino. Fige razrežemo na štiri dele in rezine pršuta prerežemo po dolžini.
  • Smokve zavijemo v pršut in jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo v pečici cca. 10–15 minut pri 160 stopinjah Celzija.
  • Pokapljamo z mešanico iz medu in vina ter v vsako smokvo zapičimo zobotrebec. Smokve s pršutom še tople postrežemo.

Za še več receptov s figami kliknite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.