Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Filmsko pester april

Colin Farrell v dolgopričakovani vojni drami Triaža. (Foto: Kolosej) Žurnal24 main
Aprila nas bosta z napetostjo pritegnili vojna drama Triaža in grozljivka Antikrist, nasmejale komedije Romanca v Rimu, Kuhinja z dušo in Predobra zame, spektakularna bosta Spopad titanov in Iron Man.

Ta konec tedna v kinematografe prihaja vojna drama Triaža, kjer poleg Colina Farrella igra tudi Branko Djurić. Režiser Danis Tanić, ki je posnel z oskarjem nagrajeno dramo Nikogaršnja zemlja, tokrat prikazuje zgodbo fotografa Marka, ki se konec 80. let s prijateljem Davidom odpravi v Kurdistan. Zaradi moralnih prepadov in sporov, ki jih povzročijo težke razmere v vojni se prijatelja razideta, kar Marka hudo prizadane in se zapre v svoj svet.

Božji bojevnik režiserja Nicolasa Windinga Refna bo govoril o enookem, nemem bojevniku z nadčloveško močjo, ki je že več let ujetnik roparskega poglavarja Barda.

Zaljubljene oboževalke Roberta Pattinsona se lahko veselijo drame Ne pozabi me. Zgodba govori o uporniku Tylerju, ki se je po družinski tragediji čustveno

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

povsem oddaljil od vedno prezaposlenega očeta. Čeprav je najstnik prepričan, da nihče ne razume njegovih občutkov, po nenavadnem naključju spozna razumevajočo Ally.

Ljubitelji romantičnih komedij se bodo lahko nasmejali ob komediji Predobra zame. Režiser Jim Field Smith je za film izbral povsem sveže obraze, ki bodo predstavili zgodbo o fantu, ki je prepričan, da ga zapeljiva blondinka ne bo nikoli opazila.

Poleg omenjene komedije bo romantično tudi v sosednji Italiji. Romanca v Rimu bo poskrbela za ljubezen med ambiciozno Beth (Kristen Bell) in simpatičnim Nickom (Josh Duhamel).

Tisti navdušenci Larsa von Trierja, ki so njegovega Antikrista zamudili na zadnjem ljubljanskem filmskem festivalu, se lahko njegove grozljivke veselijo v tretjem tednu aprila. Pretresljivo zgodbo žalujočega para, ki se po tragični smrti sina znajde v čustveni slepi ulici, mnogi niso mogli gledati do konca. Drugi so bili navdušeni.

Iz Liffa bo sredi aprila prišla tudi zabavna nemška komedija Kuhinja z dušo režiserja Fatiha Akina. Kuhinja z dušo govori o lastniku restavracije Zinosu, za katerega izgleda, kot da se ga smola kar ne bo znebila.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Režiser Louis Leterrier bo prikazal akcijski domišljijski spektakel Spopad titanov, v katerem igra Sam Worthington, ki je zaslovel v Avatarju. Prepustite se mitološkemu svetu antične Grčije, kjer želi zlobni bog podzemlja Hades strmoglaviti Zevsa in Zemljo spremeniti v pekel.

Skriti zaliv, ki je bil nagrajen z oskarjem za najboljši celovečerni dokumentarni film, bo prikazal strašno skrivnost morske lagune na japonskem obrežju, ki jo je skupina neustrašnih posameznikov odločena razkriti svetu.

Na koncu aprila bo ljubitelje akcije razveselilo nadaljevanje Iron Mana, v katerem igrajo Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Mickey Rourke, Samuel L. Jackson, in Gwyneth Paltrow. Režiser Jon Favreau nadaljuje zgodbo izumitelja Tonyja Starka, ki se po razkritju svoje superherojske identitete znajde pod pritiski vlade, javnosti in novinarjev, da bi z vojsko delil svojo tehnologijo, s pomočjo katere se lahko spremeni v neuničljivega Iron Mana.

Konec aprila bo v kina prišel bosanski film Na putu, v katerem igra Sebastian Cavazza. Glavna igralka Zrinka Cvitešič je bila za vlogo Lune nagrajena na Berlinalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.