Magazin > Film & Glasba & TV
10633 ogledov

Monika iz Kmetije o bratovi smrti: Star je bil šele 22 let

monika košenina Voyo
Monika Košenina nam je po izpadu iz Kmetije razkrila, zakaj se je izogibala prepirom in zakaj je bil njen odnos z znano mamo nekaj časa v krizi.

Ste bili razočarani, da ste tako rekoč tik pred ciljem izpadli?
Malo pa sem bila razočarana. Če bi zmagala, bi verjetno prišla v finale.

Vaša mama Darinka, nekdanja finalistka tega šova, je menda bila tudi razočarana?
Ja, malo je bila, saj so jo že klicali s televizije, da me lahko čez en teden obišče v šovu.

Ste bili zaradi uspeha vaše mame v tem šovu pod pritiskom? Vam je dala kakšen nasvet?
Zaradi tega nisem bila pod pritiskom, mi je pa svetovala, naj se v šovu ne prepiram. Dala mi je tudi nekaj napotkov, kaj skuhati, če bi živeli v pomanjkanju. Sprva je sicer mislila, da se šalim, da grem v šov. Ko je videla, da mislim resno, pa se je s tem sprijaznila.

Zakaj pa ste se prijavili?
Zaradi izkušnje. Želela sem videti, kako se bom odzvala, ko bom živela skupaj s tujci, v pomanjkanju, daleč od civilizacije.

Iz šova vas je vrgla Deja. Zakaj ste si njo izbrali za nasprotnico in ne Tamare?
Vedela sem, da je Tamara spretna, zato bi bil boj tudi proti njej težak, saj bi verjetno izbrala spretnost. Sicer pa šov raje zapušča prej, kot pozneje, ko bi mi bilo še bolj težko.

Ste bili jezni na Sabino, da vas po izpadu ni imenovala za glavo družine?
Ja, tukaj se je zgodba zapletla. Če bi Sabina mene postavila za glavo družino, bi bila Deja verjetno že doma. Zagotovo bi jo postavila za prvo dvobojevalko.

V šovu ste se držali nazaj. Niste se prepirali. Je bila to taktika?
Kadar človeka ne poznam, se držim bolj zase in spremljam dogajanje. Sotekmovalce sem dobro "prebrala“. Vedela sem, kje imajo meje, zato sem vedela, kako se v ključnih trenutkih odzvati.

Bi šli še kdaj v šov Kmetija?
Dvomim. Letos ni bilo enega tekmovalca, ki bi mu lahko iskreno pogledal v oči ali mu zaupal. Če si nekomu kaj povedal, je to odnesel naprej ali pa uporabil proti tebi, zato je bilo bolje, da si bil tiho. Verjela sem le Sabini. Če primerjam to Kmetijo s tisto, v kateri je bila moja mama. Po njenem šovu so tekmovalci sklenili prijateljstva. Jaz in Damijan, na primer, nikoli ne bova prijatelja. Tudi z Dejo ne. Bili smo razdeljeni v skupine, obstajajo hude zamere …

Kako ste gledali na spor med Tamaro, Sabino, Dejo in Katjo?
Nisem mogla verjeti, kaj slišim. Sploh mi ni bilo do tega, da bi se jim približala. Letele so nizkotne besede, šlo je predaleč … Tako se ne spreš niti doma.

kmetija2017 Magazin Na srečo so včerajšnji del Kmetije predvajali po 22. uri

Na začetku so tudi vas napadali, češ da ste se olajšali sredi dvorišča.
To je bilo enkrat, ko je bilo stranišče zasedeno. Drugi so to počeli na verandi. Saj pravim, da so vsako stvar uporabili proti meni. Morda so se name spravljali, ker so videli, da sem nekonfliktna, da sem znala pratiko … Vedeli so, da sem od Darinke hčerka, da ne bom popuščala in da imam cilj priti čim dlje. Takšnega človeka je treba spravljati ob živce. Očitali so mi tudi, da se ves čas gledam v ogledalu. V resnici pa sem se od deklet najmanj gledala v ogledalo.

Kdo vas je sedaj, ko ste videli posnetke, najbolj razočaral?
Boris, ker ne drži svoje besede. Je pravi lisjak.

Z mamo sta se še bolj povezali po bratovi smrti, kajne?
Res je. Lani sva sicer imeli krizo zaradi očima, ker je bila toliko časa z njim  v zvezi. Z njim se namreč nisem razumela. Ko pa mi je oče letos januarja umrl, sva se spet zbližali. Druga drugi sva v oporo. 22-letni brat je umrl v prometni nesreči. Takrat je bilo veliko joka. Spomniš se lepih stvari, sprašuješ se, kaj bi še lahko naredil, da bi se lahko še več družil … Zelo ti je žal.

Imate posebno tetovažo. Kaj pomeni?

monika košenina | Avtor: Facebook Facebook

Ja, tetovirala sem se lani. Pomeni pa, da ne smeš nikoli obupati in da se moraš vedno pobrati. Želela sem si motiva, ki bi me bodril. Ko mi je hudo, pogledam tatu in si rečem, da moram dalje.

Kakšni so vaši načrti za naprej? So se odprla kakšna nova vrata?
Ponudb za novo službo nisem dobila, pošiljam pa prošnje. Kot študentka agronomije sem delala na ministrstvu za kmetijstvo. Tam sem se videla, a ker še nisem imela diplome in se je vlada zamenjala, so morali vsi odvečni kadri oditi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.