Magazin > Film & Glasba & TV
47 ogledov

Naj vas zagrabi Ana Desetnica

Kamchatka
1/2
Arhiv Ane Desetnice
Ulično gledališče. Ana Desetnica obljublja veliko nenapovedanih akcij po Sloveniji.

Največji mednarodni festival uličnega gledališča v Sloveniji bo že 15. preplavil ulice desetih slovenskih mest. V Ljubljani se začenja jutri in bo trajal do 1. julija (v Mariboru od 2. do 7. julija). Jubilejna Desetnica gosti kar 280 gostov in več kot 30 skupin z vsega sveta. Obisk se iz leta v leto povečuje. "Naša publika ni več toliko mimoidoča, ampak je obisk uličnih predstav načrtovan, premišljen in posledično so tudi razvili svoj okus, katera vrsta uličnega gledališča jim najbolj ustreza," je razložila Andreja Okorn iz Gledališča Ane Monro.

Od središča do obrobja

"Vračamo se h koreninam. Veliko bo nenapovedanih akcij. Intenzivno gradimo most med Vzhodom in Zahodom, veliko nastopajočih prihaja na eni strani iz Mehike, na drugi pa je veliko skupin z Vzhoda, sploh iz nekdanjih sovjetskih republik," je o Desetnici spregovoril Goro Osojnik, vodja Gledališča Ane Monro, in dodal: "Se pa prilagajamo aktualnim družbeno-političnim razmeram. Letos imamo precej manjši budžet. Poskušali bomo povabiti ljudi, da nam pomagajo na kraju samem, če bodo zadovoljni s programom. Vstopnine nočemo pobirati." Najbolj pestro bo v središču Ljubljane, vendar poglejte tudi na obrobje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.