Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

"Srbi smo srce Evrope"

Ceca Arhiv organizatorja
Ceca. Konec meseca spet v Ljubljani. Na vprašanja o hišnem priporu, ki ji ga je naložilo sodišče, ne odgovarja.

Zakaj, menite, je turbofolk priljubljen tudi v Sloveniji?
Kaj je sploh turbofolk? Tega mi nihče ne zna obrazložiti. Jah, tega ne razumem. Sama to uvrščam v kategorijo sodobnega folka, ki vsebuje pop, rock in folk. Zakaj je to priljubljeno tudi v Sloveniji? Ker so tudi moje pesmi našle pot do src Slovencev.

Ali vaše koncerte pri nas obiskujejo bolj Slovenci ali Srbi?
Hm, to je bolj vprašanje za nekoga, ki to spremlja v Sloveniji. Osebno mi je vseeno, ali na moj koncert pride Hrvat, Srb ali Slovenec. Vsi so moje občinstvo. In svojega občinstva nikoli nisem gledala skozi takšne okvire. Vse, kar vidim, so lepi in nasmejani obrazi, ki so srečni, da me vidijo.

S katerimi najbizarnejšimi trači so vas povezovali srbski tabloidi?
Uf, potrebovala bi nekaj dni, da bi vam jih vse naštela. To so stvari, ki jih ne morem preprečiti. Javne osebe smo pač izpostavljene, a če gre za dezinformacije, potem to vpliva na moje življenje.

Podpirate vstop Srbije v Evropsko unijo (EU)?
Svoji državi želim le najboljše. Mi smo srce Evrope, vi ste v EU, pa ste v krizi (smeh). V krizi smo tudi mi, a nismo v Evropi (smeh). Srbija je zame že del Evrope.

Jelena Karleuša ...
O tem ne bova.

Ste gledali film Parada?
Ne. Ne maram kinematografov, ker si tam ne morem prižgati cigarete, gledali pa so ga moji otroci.

V filmu je odnos Srbov do gejev prikazan na krut način. Kakšen je dejanski odnos Srbov do homoseksualnosti?
Mislim, da lahko vsak živi, kakor želi. Kar nekdo počne v svoji spalnici, je osebna stvar in vsak ima pravico do tega. Gre za naravno stvar. Ne maram sovraštva. Srbija je nagnjena k tradiciji, a najbrž vse skupaj ne bi izpadlo kot splošna homofobija, če mediji tega ne bi tako napihnili. Imam veliko homoseksualnih prijateljev, na katere gledam kot na osebe in ne skozi njihovo spolno usmerjenost.

Se bojite staranja?
Ne.

Kako daleč bi šli s plastično kirurgijo? Obstaja meja?
Nekateri pretiravajo do iznakaženja, vse mora imeti neko mejo. V Hollywoodu so vsi obdelani z vrhunsko lepotno kirurgijo. Sama sebi ne bi nikoli naredila česa takšnega, kar si je naredil Michael Jackson. Imel je obdobje, ko je izgledal super, potem pa je šel v skrajnost.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 23:48 03.april 2012.

    KOZA !

  • privat 07:07 04.marec 2012.

    kaj bojo še izjavili srbi?? A še vedno terorizirajo balkan...