Magazin
144 ogledov

Jagodni kolač brez jajc

jagodni kolač Blanka Kefler
Okusen kolač lahko spečete tudi brez jajc. Namesto z jagodami ga lahko obložite s katerim sezonskim sadjem.

Sestavine:

  • 3 lončki moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 lonček kristalnega sladkorja
  • 2 čajni žlički vaniljevega sladkorja
  • 1/2 lončka mleka
  • 1 čajna žlička kakava v prahu
  • 3/4 lončka repičnega olja
  • 1 lonček medu
  • 1,5 jedilne žlice limoninega soka
  • 2 lončka vode
  • olje za premaz pekača

Za oblogo:

1 lonček jagod (opranih in narezanih na kose)

Priprava:

  • Za pripravo jagodnega kolača damo najprej 2 jedilni žlici sladkorja na stran. Zmešamo moko, pecilni prašek, sol, sladkor in vaniljev sladkor. Kakav zmešamo z mlekom in ga skupaj z oljem primešamo k mešanici moke in sladkorja. Dobro zmešamo. Vmešamo še med in limonin sok. Na koncu dodamo vodo.
  • Pekač premažemo z oljem in po njem porazdelimo maso. Kolač pečemo v pečici pri 180 stopinjah Celzija približno 35 minut.
  • Jagode zmešamo s preostalim sladkorjem in z njimi obložimo ohlajen kolač.
  • Jagodni kolač postrežemo ohlajen.

1 lonček = 250 g

Nasvet:

Recept za jagodni kolač lahko po želji tudi spreminjamo. Tako ga lahko obložimo z razkoščičenimi in na krhlje narezanimi slivami ali pa ga oblijemo z glazuro iz bele čokolade (čokolado in kokosovo maščobo stopimo nad vodno paro).

več receptov za kolače poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.