Magazin
32 ogledov

Kar krava je, človek pije

skuta Shutterstock
Pri prehodu na ekohrano začnite z mlekom. Poskrbite, da jo bodo uživali otroci, ki rastejo.

Da bi se izognili civilizacijskim boleznim, ki jih označujemo kot viroze in alergije, bi morala ekološka prehrana postati nekaj običajnega, meni Sanja Turnšek, direktorica gospodarskega interesnega združenja EkoKrepko. Na prvo mesto postavlja mleko in mlečne izdelke: “Zaradi njihove pogoste uporabe predvsem v prehrani otrok je pomembno, da se zavedamo dejstva: vse, kar krava pojé, konča v mleku.” Ekoprehrana je v otroštvu zelo pomembna, ker “otroci na kilogram telesne teže zaužijejo več hrane in pijače kot odrasli. Onesnažena z ostanki gnojil in herbicidov ter težkimi kovinami pomeni kronično izpostavljanje tem kontaminantom.

Certifikat in znak EU

Da je izdelek ekološki, dokazujeta ekološki certifikat in znak EU za ekološko kmetijstvo. Pri nepakiranih izdelkih mora biti omogočen vpogled v ekološki certifikat. “Ni razloga, da bi dvomili o podeljenih certifikatih. O prepoznavnosti okusa se prepričamo v trenutku, ko se ekohrana dotakne naših brbončic. Kot da bi se v nas zbudilo prazavedanje o nečem, kar smo do nedavnega še poznali,” sklene Turnškova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.