Magazin
1702 ogledov

Krofi z vaniljevo kremo

Krofi z vanilijevo kremo jazkuham.si
Če imate raje kot marmeladne krofe z vaniljevo kremo, vas bo morda navdušil spodnji recept. Prijetno sladkanje.

Sestavine:

  • olje za cvrtje
  • sladkor v prahu (za posip)
  • 16 jajc (samo rumenjaki)
  • 200 g masla
  • 1 kanček ruma
  • 150 g sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • limonina lupina (neškropljena)

Predtesto:

  • 1 kg moke
  • 50 g kvasa
  • 250 ml (mlačnega) mleka
  • 10 g sladkorja

Vaniljeva krema:

  • 1/2 l mleka
  • 150 g kristalnega sladkorja
  • 1 jedilna žlica vaniljevega sladkorja
  • 30 g vaniljevega pudinga v prahu
  • 1/8 l sladke smetane
  • 20 ml ruma

Priprava:

  • Za pustne krofe z vaniljevo kremo najprej pripravimo kremo. Zmešamo in prevremo mleko, sladkor in vaniljev sladkor. Pazimo, da ne gre preko roba posode.
  • Zavitek pudinga zmešamo s sladko smetano, hitro vmešamo v vroče mleko in vse še enkrat prevremo. Dodamo rum in pustimo, da se ohladi.
  • Pripravimo testo in kvašeno testo. Recept najdete na naši strani.
  • Vzhajano kvašeno testo razvaljamo na štiri ali pet milimetrov debelo. Izrežemo kroge (premer šest centimetrov), robove namažemo z razžvrkljanim jajcem, na sredino namažemo vaniljevo kremo (približno eno čajno žličko), čez položimo še en krog testa, robove potlačimo.
  • Na toplem prostoru brez prepiha pustimo pokrite krofe približno eno uro, da vzhajajo na dvojno velikost.
  • V vročem olju in pokriti posodi ocvremo krofe na eni strani, da dobijo svetlo rjavo barvo, posodo odkrijemo in jih ocvremo še na drugi strani.
  • Krofe z vaniljevo kremo odcedimo na papirnatih brisačah in še tople posipamo s sladkorjem v prahu.

Nasvet:

  • Z vaniljevo kremo lahko napolnimo tudi že ocvrte krofe. Pri tem uporabimo brizgalko za marmelado. Lahko pa krof prerežemo na pol in en del premažemo z vaniljevo kremo.
  • Lahko pa tudi iz sredine krofa odrežemo manjši del in ga napolnimo s kremo.

še več receptov za krofe poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.