Magazin > VIP
7364 ogledov

Neverjetno, od česa se bo sedaj ločila družina Michaela Schumacherja

Michael Schumacher Profimedia
Na dražbi predmeti iz njegove zasebne zbirke.

Trideset let po prvi zmagi Michaela Schumacherja v Formuli 1 se bo njegova družina ločila od osmih redkih ur iz njegove zasebne zbirke. Ure bo mogoče v ponedeljek kupiti na dražbi v Ženevi. Dirkač je bil strasten zbiratelj ur in je imel v lasti redke primerke, nekaj so jih posebej zanj izdelali najbolj znani svetovni izdelovalci ur, piše Bunte.

Predstavnik dražbene hiše Christie's, Remi Guillemin, je za nemško tiskovno agencijo povedal, da je težko napovedati, ali bo dejstvo, da gre za Schumijeve ure, dvignilo cene. Vrednost ur je ocenil med 150 tisoč in dva milijona frankov. "Ne glede na to, čigavo zapestje bo krasila ura, novi lastnik se bo vedno spominjal, da je pripadala Michaelu, enemu največjih dirkačev vseh časov," je še dodal.

Schumacher se od hude smučarske nesreče konec leta 2013 ni pojavil v javnosti. Družina o njegovem zdravstvenem stanju molči. Guillemin pravi, da so Corinno in otroka povabili na dražbo, nihče pa zares ne pričakuje, da se je bodo udeležili.

V ponudbi bo tudi model proizvajalca F. P. Journe s številčnico v Ferrarijevi rdeči barvi in s simboli Schumijevih sedmih naslovov svetovnega prvaka. Gre za božično darilo takratnega šefa ekipe Ferrari Jeana Todta. Ocenjena vrednost: milijon do dva milijona frankov. Drugo Todtovo darilo je cenovno ugodnejše: kronograf Audemars Piguet Royal Oak. Vrednost: 150 do 250.000 frankov. Redka Rolexova ura Paul Newman Daytona pa je ocenjena na najmanj 200.000 frankov.

Zakaj družina na dražbi prodaja ure, ni znano, z urami pa bodo lahko zaslužili več kot štiri milijone frankov, poroča medij.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Zala
    Zala 22:30 13.maj 2024.

    Očitno je nastopila kriza, a družina se bo prej ločila od vseh premetov, kakor od moža in očeta.

  • Kmodri_ 17:06 11.maj 2024.

    Je zmanjkalo keša za vegetacijo? Sam vprašam....

  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 07:50 11.maj 2024.

    Da prodajaš takšne stvari pomeni le to, da si tik pred bankrotom.