Magazin > Lepota & telo
140 ogledov

Kako se smejati na fotografijah

ženska Shutterstock
Danes skoraj ni več trenutka, ko bi bili varni pred kamero. Z mobilnimi telefonu nas slikajo povsod in vedno, in nemalokrat se naše fotografije pojavijo na spletu. Naučite se torej nasmeha, ki ga ima kamera rada.

Nasmeh naj bo naraven

Kamera ima rada nežne in naravne nasmehe. Vaš obrazt bo na fotografiji lepši, če boste delovali sproščeno. Med fotografiranjem se torej ne smejte na vsa usta, kot takrat, ko po dolgem času srečate prijatelja – oči bodo ozke in vratne mišice napete, kar na fotografiji ne deluje najlepše.

Nagnite glavo

Vas skrbi podbradek? Ta je odvisem od drže glave, vendar vam slika ne bo všeč, če boste brado preveč iztegnili proti aparatu. Glavo raje rahlo nagnite in  nekoliko sklonite naprej, da ni popolnoma pravokotno usmerjena na kamero.

Pravo rdečilo

Izberite rdečilo, ki se ujema z vašo kožo in deluje tako, da so zobje videti bolj beli. Primerni so toni rdečega vina, češenj, jagod, sliv pa tudi rožnato roza. Šminke v vijoličnih in pink tonih povzročijo, da so zobje videti rumenkasti.

Trik za krive zobe

Če imate krive zobe, skušajte glavno linijo poravnati z nosom. To je trik, ki ga uporablja Tom Cruise in njegov nasmeh e videti popoln.

Zdravi zobje in dlesni

Za lep nasmeh morate skrbeti tudi, ko niste pred kamero – zobje naj bodo zdravi, če so z leti porumeneli, pa jih pobelite pri strokovnjaku. Skrbite tudi za dlesni, ki imajo zelo velik pomen za lep nasmeh. Popolno kombinacijo zdravih dlesni in zob ima denimo Julija Robers.

Vadite nasmeh

Če je pred vami velik fotografski dogodek, kot denimo poroka, nasmeh vadite pred ogledalom – bodite sproščeni, poravnajte ramena in poiščite pravo držo glave.

Komentarjev 1
  • Sandra Sendy 18:12 31.oktober 2012.

    nevem no če nasmeh lih kej nardi tale na sliki ma zlo velke zobe in je daleč od lepega nasmeha, če ma pa bele al pa celo pobeljene zobe pa se ne pomen da ma lep nasmeh :)