Magazin > Lepota & telo
159 ogledov

Kje najti najboljšega prijatelja?

sodelavci, prijatelji Shutterstock
Prijatelje spoznavamo vse življenje, saj nas zbližujejo določene situacije. Vas zanima, kje se ustvarijo najmočnejša in najdaljša prijateljstva?

Čeprav morda velja prepričanje, da so pravi prijatelji tisti iz otroštva, je nova raziskava pokazala, da najboljše prijatelje spoznamo v službi. Znanstveniki na Univerzi Lancaster so ugotovili, da najmočnejša in dolgotrajna prijateljstva nastanejo na delovnem mestu.

Težke in zahtevne zaposlitve po navadi opravljamo dlje, kar pomeni, da se tudi dlje družimo s sodelavci. Ti tako predstavljajo temelje trdnega prijateljstva. Če je kolektiv večji, je toliko več možnosti, da bomo med sodelavci našli pravega prijatelja.

Po drugi strani pa je zanimivo dejstvo, da čeprav s sodelavcem nimamo podobnega značaja, smo z njim lahko dober prijatelj. Prijatelji iz službe pogosto bolj razumejo določene razmere, v katerih se znajdemo, tako da so nam lahko v večjo oporo kot drugi ljudje.

Enako velja pri stresnih zadolžitvah v službi. Večja verjetnost je, da bomo pri stresnem delu našli odličnega prijatelja, s katerim bomo lahko delili vse težave, kar pa nas vedno bolj zbližuje in utrjuje medsebojno vez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.