Magazin > Lepota & telo
341 ogledov

Ne zadržujte urina!

Veste, kakšne barve je vaš urin? (Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
Zadrževanje urina ima lahko številne neprijetne posledice.

Benjamin Brucker, profesor urologije na oddelku Univerze v New Yorku, pojasnjuje: "Večino časa lahko ženske zadržijo urin od tri do šestih ur, a tudi to se spreminja. Odvisno je od količine urina, ki se ustvari, kar je nadalje odvisno od poteka hidracije in vnosa tekočine, obenem pa tudi od kapacitete mehurja, ki je kombinacija velikosti in občutljivosti slednjega."

Potencialne infekcije mehurja

Leta zadrževanja urina imajo lahko številne negativne posledice, pojasnjujejo strokovnjaki. Omenjeno početje namreč lahko vodi do povišanega tveganja za vnetja sečil in t.i. stanja zadrževanja urina, ko pri uriniranju svojega mehurja ne moremo popolnoma izprazniti. Gerald Timm, urolog z Univerze v Minesoti je za medij Popular Science pojasnil: "Mehur je podoben ribniku. Če ga ne izsušite popolnoma, se naberejo bakterije, kar vodi do infekcije." Vnetje sečil lahko ustvari občutek, da moramo urinirati bolj pogosto kot je normalno, kar lahko rezultira v preveč aktivnem mehurju in sindromu bolečega mehurja. V tem primeru je vsekakor potrebno obiskati zdravnika.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.