Magazin > Lepota & telo
39 ogledov

Otresite se stresa

meditacija Žurnal24 main
Če se ujamete, da med dopustom razmišljate o službi, slabostih partnerja ali opravkih, ki vas čakajo, misli zavestno odženite.

Na počitnicah želimo čim hitreje pozabiti na vsakodnevne skrbi. Pripravili smo nekaj predlogov, kako se boste na dopustu čim prej sprostili.

Z meditacijo do umiritve

Na plaži lahko čas izkoristite za meditacijo. Pozornost preusmerite v dihanje, ki naj bo čim globlje. Cristy Žmahar, učiteljica meditacije, svetuje, da si predstavljate, kako vdihavate belo svetlobo: "Bela svetloba je svetloba kozmosa. Vizualizirajte si, kako prečisti vaše telo, odpravi strahove ali negativne projekcije ega in vas napolni z ljubeznijo." Haris Omanović, učitelj thetahealinga v Hiši radosti, dodaja, da se na plaži lahko raztegujete in razgibate s pozdravom soncu, tibetanskimi vajami ali rahlim tekom. Meditacija pa je tudi gledanje v vodo in poslušanje valov ter opazovanje galebov in oblakov na nebu. Žmaharjeva potrjuje, da je meditacija vse, kar nas pomirja – petje, ples, sprehod v naravi, slikanje ...

Na dopustu počivajmo

"Za sproščenost na dopustu je glavni pogoj, da telesu dovolite počitek. Pogosto naredimo ravno nasprotno. Pretirano se prehranjujemo, popivamo in pretiravamo z dejavnostmi," razlaga Omanović. Pomembno je, da svoje telo aktiviramo že zjutraj. Kot dodaja, to lahko storimo tako, da spijemo pol litra vode z žličko himalajske soli, v popoldanskem času pa svetuje, da si v pretirani vročini privoščimo kratek spanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.