Magazin > Lepota & telo
239 ogledov

Preberite in takoj prenehajte s kajenjem

kajenje Profimedias
Cigarete. Osem prednosti nekadilcev.

Da so nekadilci bolj zdravi, je verjetno jasno vsakomur, a to ni edina prednost življenja brez cigaret.

8 razlogov, zakaj takoj prenehati s kajenjem

Boljši seks. Moški, ki ne kadijo, imajo močnejšo erekcijo in boljšo spermo. Kajenje namreč zožuje arterije, zato je prekrvavitev penisa slabša, kar seveda vpliva tudi na erekcijo. Nekdanje kadilke pa so povedale, da so njihovi orgazmi močnejši, odkar ne kadijo več.

Višji inteligenčni kvocient. Študija je pokazala, da imajo ljudje, ki na dan pokadijo škatlo cigaret, nižji inteligenčni kvocient od nekadilcev, in sicer za kar 7,5 točk.

Življenje nekadilcev naj bi bilo v povprečju za 17 let daljše od življenja kadilcev.

Boljši spanec. Kadilci imajo rahel spanec, za kar je kriv nikotin, ki jih tudi v spanju opominja na to, da je napočil čas za nov "čik".

Nekadilci so neodvisni. Kadilci so ves čas na preži za cigaretami, vžigalnikom ali trafiko. Nekadilci teh skrbi nimajo in zato živijo svobodnejše in mirnejše življenje od kadilcev.

Nekadilci so videti mlajši. Koža kadilcev je slabše prekrvavljena, zato se gube pojavijo prej kot pri nekadilcih. Koža kadilcev je poleg tega velikokrat brez leska in sivkasta.

Nekadilci so samozavestnejši. Ankete so pokazale, da so še zlasti najstnice, ki ne kadijo, samozavestnejše od svojih prijateljic, ki kadijo.

Nekadilci imajo boljši okus, saj kajenje vpliva tudi na brbončice. Tisti, ki so prenehali s kajenjem, pravijo, da jedi sedaj mnogo bolje okušajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.