Magazin > Lepota & telo
42 ogledov

Pregledali bodo tudi naše riževe vaflje

riževi vaflji Shutterstock
Po včerajšnjem poročanju nemške potrošniške organizacije o škodljivosti riževih vafljev so se za pregled domnevno škodljivih izdelkov na slovenskem trgu odločili tudi pri nas.

Na ministrstvu za kmetijstvo in okolje so potrdili, da bo inšpektorat pregledal riževe vaflje, saj je nemška potrošniška organizacija vsebnost škodljivih snovi ugotovila tudi pri vafljih, ki se prodajajo pri nas, poroča STA.

Riževi vaflji, tudi tisti z oznako bio, naj bi vsebovali veliko strupenega arzena, kadmija in rakotvornega akrilamida, škodljive snovi pa naj bi v izdelke prišle med procesom pridelave in obdelave.

Na ministrstvu so še pojasnili, da do zdaj obvestila o vsebnosti škodljivih snovi v riževih vafljih niso prejeli, kljub temu pa se bo inšpektorat za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano lotil pregleda vafljev, ki so na slovenskih policah. Tako bodo preverili, ali so meritve, ki jih je izvedla nemška potrošniška organizacija, veljavne in zanesljive.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.