Magazin > Lepota & telo
44 ogledov

Ublažite krvavitve

Naravni hormoni v novih tabletkah občutno zmanjšajo trajanje in moč krvavitev. ( Žurnal24 main
Kontracepcijske tabletke zdaj tudi kot zdravilo proti premočnim mesečnim krvavitvam.
Zmanjša tudi PMS. Nova tabletka ne prispeva le h krajšim in šibkejšim krvavitvam, temveč tudi k boljšemu splošnemu počutju, saj ublaži predmenstrualni sindrom (PMS).

Kontracepcijske tabletke z naravnim hormonom estradiolom, ki posnemajo naravni ciklus, so postale uradno indicirane tudi kot ena izmed metod za ambulantno zdravljenje močnih mesečnih krvavitev. Raziskave so pokazale, da nova tabletka zmanjša izgubo menstruacijske krvi za kar 88 odstotkov. "Med močne mesečne krvavitve se štejejo vse krvavitve, ki trajajo več kot sedem dni (ne glede na moč krvavitve) ali se pojavijo prej kot 21 dni po začetku zadnje menstruacije," pojasnjuje ginekologinja Andreja Štolfa Gruntar z ljubljanskega kliničnega centra. To pogosto povzroči slabokrvnost – kljub zdravi prehrani. Tabletke qlaira se izdajajo samo na recept ginekologa in so brezplačne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.