Magazin > Lepota & telo
53 ogledov

"V rumeni barvi sem kot Tweety"

Pia Pustovrh mediaspeed
Radijska voditeljica Pia Pustovrh nam je zaupala svoje modne skrivnosti in radosti.

Kdaj ste se prvič spoznali z ličili?
Z ličili sem se spoznala, ko sem začela trenirati ritmično gimnastiko, v začetku osnovne šole. Ličila so bila sestavni del celostne podobe za tekmovanja. Sprva le malo poudarjena lička, maskara in lip gloss. Z leti pa so sledili veliko bolj vpadljivi dresi in temu primerni make upi.

Kakšno modno modrost je na vas prenesla vaša mama?
Imam zlato mami, vedno mi je pomagala in stala ob strani. Tako tudi ni manjkalo modrih in modnih nasvetov, saj ima izjemno estetsko žilico. Ženska mora biti vedno urejena, vendar ne sme pretiravati, za pretiravanje imamo novoletne jelke. Sem pa že od malih nog občudovala njene roke, ki so bile vedno brezhibno urejene. Po zaslugi studia Maya imam tudi jaz vedno urejene roke in sem lahko brez skrbi za moje dolge nohte tudi mesec dni.

Katerega kosa ne bi nikoli oblekli?
Kosa, v katerem ne bi čutila sebe. Se pa otepam rumenih oblačil, ker se sama sebi v rumen zdim kot ptiček Tweety.

Za kateri modni kos ste odšteli čisto preveč denarja?
Dostikrat sem odštela več, kot bi odštela zdrava pamet. Pravijo, da ljubezen nima cene in moda je nekakšna ljubezen. Običajno ne kupujem brezglavo in če že odštejem malce več, je to za unikatne izdelke, ki so večni v smislu, da se jih lahko vedno znova uporabi v popolnoma novi podobi in so zame posebnega pomena. Večinoma je šlo za nakit, kakšne čeveljce in ostale modne dodatke.

Kje raje nakupujete, doma ali v tujini?
Doma predvsem kupujem "kar potrebujem", ko pa sem v tujini, pa gre za slajše nakupe modnih "spominčkov", ki jih doma ni na voljo. Vsakič, ko si nadenem kakšen kos iz tujine, se takoj spomnim vseh trenutkov vezanih na tisto potovanje in nakup. Zato so taki nakupi lepši.

Je šoping dobra tolažba?
Šoping je super, če gre bolj za pohajkovanje v dobri družbi. Sicer pa je nujno zlo za ženske.

Če bi lahko kupili katerikoli modni kos (denar ni ovira), kaj bi si kupili?
Prve stvari, ki mi padejo na pamet, so Diorjeve haute couture obleke, ki bi jih imela in se v njih zatopila v sanjski svet domišljije.  Bel plašč iz lanske jesenske kolekcije Viktor&Rolf, ali pa kar cela kolekcija, da o novi omari vseh kdajkoli izdelanih Louboutinkah niti ne govorim! Bi bilo pa fino imeti kar nekaj meni ljubih designerjev v domači omari zaprte, da ne rabim v butik, samo omaro odprem, pa je.

Pet modnih kosov, brez katerih ne morete?
Na seznam petih najpogostejših stvari na meni pridejo poleg petk še balerinke, kavbojke na tisoč in en način, edinstveni kosi nakita in očala.

Kaj bi se znašlo v vaši omari, če bi bili en dan moški?
Verjetno bolj malo.

Kateri modni trend se vam zdi najbolj nor?
Trenirke za doma, ki so šle žurat skupaj z zlatnino. Ampak norostim nikoli ni konca. Včasih se ljudje ne poznajo dobro in posegajo po trendih, ki jim ne pristojijo in na koncu gledamo norosti.

Kateri modni kosi po 40. letu niso več primerni?
Moda ne pozna let. Bolj kot stvar let, je to stvar postave oziroma osebnosti. Priznati si je treba, kaj nam življenje oziroma leta prinesejo in se zaviti v primeren "paket". Slovenke se preveč omejujemo z leti, mnenji drugih in stereotipi. Žal še nismo ena od mnogih modnih prestolnic, kjer je dobrodošlo, da oblačila izražajo osebnost in ne pričakovanj drugih.

Pri kateri zvezdnici največkrat najdete modni navdih?
Največ dobrih idej ima moja mami.

Lepotni pripomočki, ki so del vašega vsakdana?
Si ne predstavljam več dneva brez Magnetic ali Minx nohtov. Namesto, da si jih sama urejam skoraj vsak tretji dan, zdaj več tednov nimam nobenih skrbi, kako bodo izgledale roke in reševanje polomljenih nohtov.

Si predstavljate življenje brez visokih petk?
Ja, si predstavljam. Bilo bi udobno in razgled za deset centimetrov slabši (smeh).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.