Magazin
13 ogledov

Lewisu oskar za humanitarnost

Z zvezo obolelih za mišično distrofijo je Lewis zbral že več kot dve milijardi d Žurnal24 main
Ameriška filmska akademija bo oskarja za humanitarno dejavnost podelila ameriškemu komiku, režiserju, scenaristu in producentu Jerryju Lewisu.

82-letni Lewis je bil leta 1952 med ustanovitelji ameriške zveze obolelih za mišično distrofijo, danes organizaciji tudi predseduje. Vse od leta 1966 organizira tako imenovane TV-Telethone, preko katerih so zbrali že več kot dve milijardi ameriških dolarjev. Lewis bo priznanje prejel na podelitvi oskarjev, 22. februarja prihodnje leto.

Smeh in pomoč
"Jerry je legendarni komik, ki je spravljal v smeh ne le na milijone gledalcev po vsem svetu, temveč je pomagal tudi na tisoče obolelim za mišično distrofijo, bodisi z zbiranjem sredstev ali pa opozarjanjem na to bolezen," je izbor Lewisa za nagrajenca utemeljil vodja podeljevanja oskarjev.

Do zdaj 32 humanitarnih oskarjev
Teh posebnih oskarjev Akademija ne podeljuje vsako leto. Od leta 1957 so z njimi nagradili 32 filmskih ustvarjalcev, mad katerimi so tudi Frank Sinatra, Paul Newman, Audrey Hepburn in Gregory Peck.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.