Magazin
194 ogledov

Lidija iz Kmetije: Bilo je tako hudo, da je ukinila Facebook profil

lidija požek Planet TV
Kot druga je morala šov zapustiti Lidija Požek, ki jo je v areni v spretnosti premagala Helena.

Lidija je v šovu s svojo neposrednostjo dvignila veliko prahu, še zlasti pri mlajših tekmovalcih, s katerimi se ni najbolje razumela. Zaradi nekaterih izjav in ker je bila ona tista, ki je najbolj navijala za to, da poskusijo Marjana vreči iz šova, je bila tudi zunaj nepriljubljena. Mnogi namreč niso razumeli, kako se lahko že tako zgodaj obrnejo proti nekomu, ki je v šov prišel zaradi hčerkine bolezni. Izprašali smo jo tudi o tem.

Po prihodu domov ste menda zaradi komentarjev na spletu jokali in zaprli svoj Facebook profil. Kakšni komentarji so vas najbolj prizadeli?
Tisti, ki niso imeli niti začetka niti konca. Komentirali so ljudje, ki me osebno ne poznajo. Videli so me le nekaj minut na televiziji … Svoj Facebook profil sem sicer medtem spet odprla.

Tudi vaša družina je menda trpela zaradi teh komentarjev.
Drži. Imam sicer že odrasle, pridne in šolane fante, a jih je kljub temu močno prizadelo, saj me poznajo kot toplo in ljubečo mamo. S komentarji se sicer niso dolgo obremenjevali, ker se zavedajo, da gre za šov.

Kako je vaša družina ocenila vaš nastop v šovu?
Negativno, ker me takšne, v takem stresu, ne poznajo. V realnem življenju funkcioniram in komuniciram drugače. Veliko vam lahko pove tudi podatek, da s partnerjem skupaj živiva že skoraj 30 let. Najino življenje je urejeno, imava hišo, uspešne otroke, ki se že pripravljajo na lastne družine... Mislim, da živimo čisto normalno družinsko življenje.

S kakšno taktiko ste vstopili v šov?
Moja taktika je bila priti iz ozadja v ospredje, ker pa sem prišla med takšne ljudi, se to ni dalo. Sama nisem hotela biti hinavska. Kot ste lahko videli, sem vsakomur povedala, če me je kaj motilo. Sedaj, ko sem doma in sem si lahko ogledala oddaje, vidim, da so tekmovalci točno takšni, kot sem si mislila.

A sedaj do koga gojite zamero?
Ne, moje mnenje o sotekmovalcih je ostalo nespremenjeno. Srečali se bodo, ko bomo vsi zunaj in bomo takšni, kot smo v resnici. Tisti, ki še niso bili v šovu, si ne morejo predstavljati, kako je. Realno sliko dobiš šele z bivanjem na kmetiji.

Med šovom ste doživeli večjo krizo in govorili o samomoru. Kako resno ste mislili te besede?
Če bi v tistem trenutku prišla do materiala,s katerim bi lahko storila samomor, bi ga. Mene so živci izdali. Nisem se več našla … Hotela sem domov.

Najbolj so vas potrle razmere v šovu in ne tekmovalci, a ne?
Tako je. Tekmovalci me niso prizadeli ali užalili. Razmere pa mi niso dale dihati. Ni bilo postelje, higienskih pripomočkov, brisač ... Tuje ljudi je bilo treba prositi za najbolj intimne stvari … To me je res grizlo. Spremljala sem pretekle sezone tega šova, a preden sam ne izkusiš teh razmer, ne veš, kako je. Šov sem si drugače predstavljala. Lani so imeli tekmovalci luksuz, saj so vsi bivali v hiši.

Med stvarmi, ki so vam jih najbolj očitali, je bil boj proti gospodarju Marjanu. Zakaj ste tako navijali za ta boj, glede na to, da ste vedeli, da je v šov prišel po denar za hčerkino operacijo?
Njegov odhod je bil po pravilih. Dobili smo možnost, da ga izzovemo in vržemo iz šova, in to nam je uspelo. V šovu smo bili vsi enakopravni, vsi smo prišli po isto stvar in Marjan ni bil edini, ki je potreboval denar za otroka. Vsak je imel svojo zgodbo. Zelo sem vesela, da je Marjanu uspelo zbrati denar. Moja družina mu je še v času mojega bivanja v šovu nakazala sredstva za hčerkino zdravljenje, na kar sem ponosna. Kar pa se šova tiče – Marjan je imel enake možnosti kot vsi ostali.

So bile vaše solze ob njegovem odhodu pristne?
Da. Moje solze so bile vedno pristne.

Večina tekmovalcev je pred bojem navijala za vaš odhod. Vas je to prizadelo?
Niti malo. Svoj odhod sem načrtovala. Heleni sem zmago podarila. Obe sva se borili, a izbrala sem pošten boj. Obe sva imeli možnost za zmago, a jaz sem si želela domov.

Heleni so pri iskanju plošč sotekmovalci pomagali. Se vam je zdelo to pošteno?
Doma sem si posnetek pogledala. Vprašati se je treba, zakaj so ji lahko pomagali. Jaz sem njene plošče, tiste, ki sem jih našla, tako nastavila, da so jih ostali videli in so lahko Heleno nanje  opozorili. Lahko bi izbrala moč ali znanje in ostala v šovu, a izbrala sem spretnost, ker sem hotela domov. To je bila moja taktika. Še vedo mislim, da sem storila prav. Rešila sem se in zdrava prišla domov.

Komentatorji šova Brez cenzure so vas veliko kritizirali. Ste se bali obiska v oddaji?
Ne, nikogar se ne bojim. Po tem nastopu pa so se pojavili zapisi, da sem jih s potico podkupila, da me ne bi kritizirali. Jaz sem pač takšna – nikamor ne grem praznih rok.

Špela Grošelj je v eni oddaji rekla, da ste znate iz osebe potegniti slabe strani. Kako to komentirate?
V šovu so se stvari razpletle tako, kot so se. Motilo me je, da je Adriana spretno skrivala stvari, ki jih napeljevala, da se je nato naredil neki "bum“.

Senad vas je ponoči vabil k sebi. Kako ste razumeli to povabilo?
Senad je videl mojo stisko in razumel, zakaj na kmetiji ne spim. Je zelo topel človek. Kot vladar mi je zato ponudil posteljo v svojih prostorih, a sem zavrnila, ker bi nastal še večji bum.

Sotekmovalci so vam pred bojem pojedli kosilo. Vas je to prizadelo?
Da, to pa me je prizadelo. Trudila sem se, da so vsak dan dobili tri obroke, čeprav nisem imela dobrin. V kuhinji si nikoli nisem odtrgala niti grižljaja od skupne jedi. Da so mi to vrnili na tako zahrbten način, pa me je prizadelo. To je spet napeljala Adriana.

Komentarjev 2
  • Dare Dado 13:24 21.september 2016.

    kmetija je en navaden šit svinjarija in nateg folka

  • Janez_53 09:15 21.september 2016.

    Zelo redko gledam takšne oddaje, vendar ta ženska si je vsekakor zaslužila, da jo vržejo iz kmetije.