Magazin
18 ogledov

Nov snežni park za pogumne

smučanje Shutterstock
Pred spustom po eni izmed prog na smučišču Planai v Schladmingu, ki je lani gostilo svetovno prvenstvo v smučanju, si lahko v nekakšnem jukeboxu izberete eno izmed več tisoč skladb in dobrega pol kilometra dolgo traso presmučate v ritmih glasbe.

Zvočna proga v Schladmingu je del projekta največjega avstrijskega smučarskega združenja Ski Amadé, ki povezuje pet večjih smučišč in želi gostom letos "ponuditi doživetja za vseh pet čutov".

Razgled na Veliki Klek s ploščadi Glocknerblick, do katere vodi 140 metrov dolg viseči most na 2.300 metrih nadmorske višine, bo razvajal vid, kulinarična ponudba v smučarskih kočah okus, masažne točke ali tako imenovani drive-ini tip, svež gorski zrak vonj, glasbena proga pa sluh.

Ski Amadé povezuje pet smučarskih regij: Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hoch­könig in Großarltal, ki imajo skupaj 760 kilometrov prog, 270 žičniških naprav, 25 smučarskih in deskarskih šol ter več kot 120 smučarskih koč.

Nov snežni park

Na avstrijskem smučišču Obertauern, ki sicer ne spada v Ski Amadé, v zvezni deželi Salzburg so letos za smučarje prostega sloga odprli nov snežni park The Spot. Park ob štirisedežnici pri vrhu Kehrkopf je sestavljen iz dveh delov, v njem pa najdete 12-metrsko skakalnico, lesene rampe in številne valove. Sezona se v Obertauernu začne v sredo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.