Magazin > Odnosi in prosti čas
115 ogledov

Znaki, ki kažejo, da morate menjati službo

stres starost demenca Shutterstock
Če stres iz delovnega mesta nosite domov in doma ne morete mirno zaspati, se vprašajte, ali je sploh vredno, da se toliko živcirate.

Delate to, kar ljubite in ste ob tem tudi spodobno plačani? To so sanje vsakega človeka, a žal ima le malokdo ta luksuz. Na univerzi Harvard so naredili raziskavoo znakih, ki se kažejo, ko resničnos nastopi čas, ko morate pustiti službo, ki vas obremenjuje.

  1. Raziskava je pokazala, da je najbolj srečen prehod v starostno dobo vključuje delo, ki možgane stimulira, da se nenehno učijo česa novega.
  2. Četudi so zaposleni zadovoljni z delom, ki ga opravljajo in so spodobno plačani za svoje delo, niso resnično srečni, če se jih ne spoštuje.
  3. Če ste v službi samo zaradi denarja, počasi prehajate v stanje mini depresije, saj smai pri sebi veste, da ste nesrečni. Poleg tega pa ta vzrok povzroča demotivacijo.
  4. Raziskava je pokazala, da 75 odstotkov zaposlenih odraslih ljudi, najbolj stresne trenutke v službi smatra za trenutke, ko so v stiku z nadrejenim.
  5. Če se nenehno odpravljate spat slabe volje, saj veste, da vas naslednji dan čaka služba ali pa vam je nedelja najhujši dan v tednu, ker veste, kaj vas čaka, je čas za se zamislite, če bi morda menjali službo.
  6. Ne vidite luči na koncu tunela. Ko razmišljate o prihodnosti svoje kariere, kaj vidite? Če se vam zdi, da se stvari, ki vas v službi spravljajo ob živce, kmalu ne bodo spremenile, prevzemite vajeti in naredite kaj glede tega.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.