Magazin
107 ogledov

Okraski, ki jih lahko pojeste

cimet Shutterstock
Naj jo krasijo ekološki okraski iz sadja ali takšni, ki zadišijo iz kuhinje.

Ne le da bodo unikatni, ekološki in poceni, ob ustvarjanju s svojim malčkom se boste neizmerno zabavali. Zato naj letošnjo jelko krasijo (p)osebni okraski, narejeni doma.

Okraski, ki jih vonjate

Maja Rijavec iz Kulturno ekološkega društva Smetumet vam ponuja nekaj nasvetov. “Okraske iz pomarančnih lupin naredite tako, da neškropljeno pomarančo olupite in z modelčkom za piškote izrežete poljubno obliko. V podobo naredite luknjico in obesite na vrvico,” pojasni. Jelko pa s temi umetninami ne boste le polepšali, vaš dom bo zadišal v prijetni pomarančni aromi. Za pristnejše božično vzdušje pa lupinice okrasite s celimi klinčki.

Origami iz starega papirja

Za okraske lahko uporabite tudi koščke otroških sestavljank, nadaljuje sogovornica. “Okrasek naredite tako, da okoli izbokline posamezne sestavljanke zavežete vrvico,” pojasni. Ali pa več kosov sestavljanke nanizate v dolgo okrasno vrv in jo razobesite po stanovanju, dodaja.
Odpaden papir lahko z malce spretnosti spremenite v zanimive origami oblike, pri čemer ne potrebujete lepila in drugih dodatkov,” pravi Rijavčeva.

Krasni in slastni

Zanimiv in hkrati okusen okrasek so tudi praznični piškoti, ki jih oblikujete z luknjo na sredi in jih nanizate na vrvico, še svetuje. Ko pa opravijo svojo nalogo, se z njimi še posladkajte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.