Magazin
97 ogledov

Omleta s paradižnikom

Krepka, a hitro narejena jajčna mojstrovina. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Jajca nasitijo za kar lep čas. Za hitro kosilo ali večerjo specite omlete s suhimi paradižniki in mocarelo.

Potrebujete:

  • 8 jajc
  • 20 dag mocarele
  • 10 dag v olju vloženih suhih paradižnikov
  • šopek drobnjaka
  • 10 paradižničkov češnjevcev
  • olivno olje
  • sol
  • poper

 

Več receptov in kuharskih nasvetov poiščite na Jazkuham.si.

Priprava:

  • Mocarelo dobro odcedite in narežite na drobne kocke.
  • Odcedite tudi suhe paradižnike in jih nasekljajte.
  • Jajca razžvrkljajte in začinite s soljo in poprom. Dodajte suhe paradižnike in mocarelo.
  • V ponvi segrejte žličko olivnega olja in nanj vlijte četrtino ali tretjino jajčne mešanice (saj boste spekli tri ali štiri omlete).
  • Ko omleta na srednjem ognju zakrkne, jo obrnite s pomočjo krožnika in pokrova in zapecite še na drugi strani.
  • Vroče omlete potresite z nasekljanim drobnjakom (lahko uporabite tudi svežo baziliko) in takoj postrezite s češnjevci in kruhom ali solato.


Dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.