Magazin
146 ogledov

Otroka peljite na Dunaj

dunaj
1/5
Sergeja Hadner Hvala
Si vaš otrok želi dirigirati Dunajskim filharmonikom ali se naučiti govorico pahljače, s katero so se pred nekaj stoletji sporazumevale dame? Peljite ga na Dunaj!

V vzhodnem delu nekdanje poletne rezidence habsburške monarhije – v otroškem delu dvorca Schönbrunn – se lahko igrajo z ličili in lasuljami, ki so jih v 18. stoletju nosili tudi otroci aristokratov, spoznajo vonje monarhije, ujete v posebnih dozah, ter se sprehodijo skozi spalnice in učilnice številnih otrok Marije Terezije.

Spoznajte govorico glasbe

V dunajski Hiši glasbe otrok zvok ne le sliši, ampak tudi vidi, spozna zgodovino Dunajskih filharmonikov, skomponira svojo skladbo ... Posluša lahko zvoke mikro- in makrokozmosa, okolja in človeškega telesa – od šumov, ki jih oddaja planet Jupiter, pa do mešanice glasov, ki jih je mogoče slišati na tokijski podzemni železnici. Največji glasbeni geniji Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Strauss in Mahler sedijo vsak v svoji sobi, obkroženi z glasbili, notnimi listi, dokumenti, kostumi, pohištvom in osebnimi predmeti iz njihovega časa.
Po sobah se sprehajate s prenosno slušalko, ki pripoveduje sočne zgodbe o skladateljih – a žal ne v slovenščini.

Zanimivo za mlajše

  • Morska hiša. Živali tropskih morij, Sredozemlja, avstralskih jezer in sladkih voda. Potapljanje in hranjenje morskih psov ter hranjenje piraj in plazilcev.
  • Otroški muzej Zoom. Animirani studio – eksperimentiranje s filmskimi triki in zvokom. Zoom studio – izdelovanje, barvanje, gradnja, modeliranje, oblikovanje ... Zoom ocean – raziskovanje umetnosti, znanosti in arhitekture z vsemi čuti.
  • Zoo Schönbrunn. Najstarejši živalski vrt na svetu, ki so ga Habsburžani zgradili leta 1752. Med 500 živalskimi vrstami so tudi koale in pande, povodni konji, severni medvedi in pingvini ... v tropskem gozdu pa tudi leteči psi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.