Magazin
244 ogledov

Polnočna juha s kislim zeljem

Polnočna juha s kislim zeljem Blanka Kefer
Ob polnoči se pogrejte s slastno polnočno juho s kislim zeljem, ki vas bo pocrkljala in popeljala v novo leto.

Sestavine:

  • 30 dag paradižnikovega pireja
  • 25 dag mletega mesa
  • 2 čebuli (olupljeni in narezani na kocke)
  • 1 strok česna
  • 4 žlice slanine (narezane na kocke)
  • 20 dag kislega zelja
  • 1 kisla kumarica
  • 600 ml mesne juhe
  • 1 žlička paprike v prahu
  • 1/2 žličke kumine
  • 1 žlica čilija v prahu
  • sol
  • poper
  • sladkor
  • 1 kozarček brinovega žganja
  • 6 žlic kisle smetane
  • 2 žlici drobnjaka (narezanega na obročke)

Priprava:

Za polnočno juho s kislim zeljem v posodi za dušenje popražimo mleto meso, česen, čebulo in slanino. Dodamo kislo zelje in pustimo, da se rahlo praži.

Dodamo paradižnikov pire in nekajkrat premešamo. Zalijemo z mesno juho in na kratko prekuhamo. Kisle kumarice narežemo na kocke in jih dodamo v juho. Dodamo brinovo žganje, sol, poper, čili in preostale začimbe.

Juho še vročo postavimo na mizo, še prej pa primešamo kislo smetano ter polnočno juho s kislim zeljem posipamo z drobnjakom.

Nasvet:

Za polnočno juho uporabite prekajeno slanino, saj juhi doda še posebej fino noto.

VEČ KULINARIČNIH IDEJ ZA SILVESTROVO NAJDETE TUKAJ

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.