Magazin
23 ogledov

Štirje pogoji za varen nakup

Poleg kvadrature nepremičnine sta zelo pomembni izbira materialov in razporedite Žurnal24 main
Pozorni bodite na kakovost gradnje in razporeditev prostorov. Pri odločanju o nakupu nepremičnine moramo odgovoriti na štiri ključna vprašanja.

1. Kakovost gradnje
"Veliko pozornosti je treba nameniti kakovosti materialov, saj ti na prvi pogled ne dajejo natančnega vtisa, ali so prvovrstni ali slabše kakovosti. To v  veliki meri vpliva na trajnost gradnje ter na požarno in potresno varnost," je povedal Mihael Hočevar iz Energoplana.

Veliko uporabnih informacij lahko dobite že ob gradnji stavbe. Takrat se velja pozanimati o kakovosti in slovesu (pod)izvajalcev del.

2. Energetska učinkovitost
"Pri energetski učinkovitosti je pomembno, ali je bil pri gradnji upoštevan pravilnik o učinkoviti rabi energije v stavbah ter učinkovitost ogrevalnega oziroma hladilnega sistema. To v veliki meri vpliva na velikost uporabnih stroškov, ki lahko znižujejo realno vrednost nepremičnine, če gre za slab ali
dotrajan sistem
," je pojasnil projektant Jakob Žula.

3. Funkcionalna razporeditev
Pri nepremičnini so bistvenega pomena tudi količina sten in mrtvih kotov, možnost premikanja notranjih sten ter položaj instalacij. Pozabiti pa ne gre niti
na primernost lastnih zunanjih površin.

4. Skupni prostori v blokih

V stanovanjskih zgradbah sta pomembni količina parkirnih prostorov glede na število stanovanj in količina skupnih zunanjih površin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.