Magazin
61 ogledov

V kuhinji ne moremo brez ...

hladilnik Hisense
V kuhinji imamo po navadi vrsto aparatov, ki so veliki porabniki električne energije, vendar bi brez nekaterih zelo težko shajali. Hladilnik in zamrzovalnik sta nepogrešljiv del sodobne kuhinje.

Zaradi oznak o energijski varčnosti je danes precej preprosto kupiti aparate z varčno porabo elektrike in drugih virov. Čeprav so varčne naprave nekoliko dražje, morate razmišljati dolgoročno. Kakovostnejši izdelki so trpežnejši in imajo daljšo življenjsko dobo. Ker so energijsko varčni, bo njihovo delovanje cenejše. Energijske oznake za belo tehniko so razdeljene na razrede od A do G, pri čemer je naprava iz razreda A energijsko najbolj varčna, naprava iz razreda G pa najmanj. Nekatere naprave pa so še učinkovitejše, zato imajo oznake A++, AA in celo AAA.

Bodite pozorni

Ko kupujete hladilnik ali zamrzovalnik, je nakup varčnega aparata dobro izhodišče, a dobro je upoštevati še nekaj drugih osnovnih pravil. Pred nakupom vedno preglejte vso ponudbo na trgu, potem proučite proizvajalčeve specifikacije ter na spletu preberite ocene drugih uporabnikov in raziskovalnih skupin potrošnikov. Le tako boste resnično razumeli, kako je izdelek sestavljen ter kako trpežen je in varčen. Upoštevajte tudi, da je za izdelavo in prevoz električnih aparatov potrebne veliko energije, zato je najbolje, da kupite kakovosten izdelek, ki bo deloval dje.

Dobro je vedeti

Ko ste našli pravi aparat za potrebe svoje družine, prideta na vrsto redno vzdrževanje in čiščenje. Za večino hladilnikov, posebno za tiste, ki imajo funkcijo samodejnega odmrzovanja, je lahko skrbeti. Pri hladilnikih brez samodejnega odmrzovanja pazite, da se v zamrzovalnem predalu ne nabere več kot centimeter ledu, sicer je čas, da ga odtajate. Notranjost hladilnika redno pomivajte in hkrati preverite rok uporabe živil. Enkrat na mesec očistite hladilnik s sodo bikarbono in kisom. Najboljši čas za čiščenje je tik pred nakupovanjem, ker je takrat v njem najmanj živil. Police in predalčke vzemite ven in jih obrišite s sodo bikarbono in kisom. Stene hladilnika očistite tako, da vlažno gobico pomočite v sodo bikarbono in jo prekrijete z gobico, ki ste jo pomočili v kis, nato pa pritisnete, da kis med čiščenjem prodre do sode. Uporabite lahko tudi v vodi raztopljen pecilni prašek. Da vam ne bo treba čistiti tako pogosto, položite na dno pod predale za zelenjavo tanko plast penaste gume. Tako se hrana ne bo nabirala v žlebičkih, pa še proces gnitja se upočasni, če zrak kroži okoli hrane. Penasto gumo lahko tudi operete. Da bo zelenjava v hladilniku ostala sveža, v predale za zelenjavo postavite celulozne gobice. Ker te vsrkavajo čezmerno vlago, ki jo povzroča kondenz, bo zrak v vašem hladilniku suh. Neprijetne vonjave prežene rezina limone, ki jo za en dan postavite v hladilnik. Prav tako pomaga majhen krožnik zmlete kave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.