Magazin > VIP
30029 ogledov

Alenka Resinović – Reza o mobingu v primorski gostilni

ALENKA OLDROYD Žurnal24 main
Tako slabo izkušnjo je imela Reza.

V reviji Nova so razkrili, da je imela Alenka Oldroyd – Reza zelo slabo izkušnjo v koprski restavraciji Carpaccio, kjer je delala nekaj mesecev. V tej isti gostilni je nekaj mesecev pri vzpostavitvi kuhinje pomagala tudi Alma Rekić, sodnica šova Masterchef Slovenija.

"Z vodstvom nekako nismo prišli skupaj, se mi zdi, da smo bili na različnih valovnih dolžinah. Ekipa, s katero sem delala, je bila super, smo se enkratno razumeli, za vodstvo pa tega žal ne morem reči," je za Žurnal24 povedala Reza, ki pa je zgodbo zaupala tudi reviji Nova, kjer je bila veliko bolj zgovorna. Za slovenski tabloid je povedala: "Izkušnja v koprski restavraciji Carpaccio je bila zame ena bolj stresnih. Že pred začetkom dela sem večkrat poudarila, da nimam nobenih izkušenj, a so me kljub vsemu takoj poslali v strežbo. Z neprestanim kritiziranjem, poniževanjem, prezirom in tudi grožnjami so me, čeprav veljam za močno osebo, pripravili do tega, da sem se poponoma sesula."

Dodala je, da je vrhunec njene izkušnje bila zadnja noč v restavraciji, ko je po dolgem delavniku naredila napako pri obračunu. "Zmerjanje, kričanje, grožnje. Ojoj, kakšna norišnica je bila to!" je za Novo povedala Reza.

Vodstvo koprske restavracije, je na naše vprašanje, kako so sodelovanje videli oni, odgovorili: "Vsakomur, ki želi delati v našem podjetju z veseljem ponudimo priložnost, da se izkaže. Tako smo ponudili priložnost tudi Alenki Oldroyd – Rezi, ki je v tistem času delo nujno potrebovala. Po naših izkušnjah se je maksimalno trudila in gosti so jo lepo sprejeli in bili z njenom delom zadovoljni. V našem podjetju od obstoja do danes nismo še imeli primera mobinga. Glede na to, da smo jo podpirali tudi v primeru, ko je storila napako, ne razumemo obtožbe."

No zdaj se je njeno življenje obrnilo na bolje. Z nasmehom na obrazu nam je povedala, da se je preselila na Obalo, kjer bo v drugi sredini avgusta začela delati v strežbi v LifeClass. "Preselila sem se na Primorsko, saj sta tudi moja starša tukaj. Otroci so že dovolj stari, starše pa imam le ene.,« pove nasmejana Reza in doda, da ji življenje ob morju dobro dene: »To je popolnoma drug svet. Tu so ljudje nasmejani, povsem druga klima je. Včasih se mi zdi, kot da živim v nekem mehurčku."

Komentarjev 8
  • ode 06:23 18.avgust 2017.

    Vsekakor se ima za nekaj posebnega, saj si je nadela poleg svojega imena še partizansko ime.

  • NanaNana 15:25 17.avgust 2017.

    Čudna je ta gostilna carpaccio, če na vrhuncu sezone neha delati z Almo, ki jim je vpeljala restavracijo. Sedaj bo še en grill v Kopru, namesto, da bi se držali Alminega koncepta. Reza je pa zgolj povedala, da je bilo ...prikaži več nevzdržno stanje, podkrepljeno z grožnjami. A ni to dovolj? Delala je po 12 ur, potem pa še tak mobing.

  • Avatar Leon
    Leon 15:03 17.avgust 2017.

    Srbi bi temu rekli ŽUTA ŠTAMPA ! Koga zanima neka Reza ?