Magazin > VIP
52349 ogledov

Artur Štern se požvižga na sosede

Artur Štern Facebook
Menda so bili sosedje jezni, ko jih je februarja javno "zašpecal".

Artur Štern že dolga leta živi na domačiji v Vrabčah in mu ta kraj ogromno pomeni, zato se je v začetku leta spomnil ideje, s katero bi pomagal sokrajanom, a so ga sosedi bojkotirali. S prav posebno znamenitostjo je v Vrabče namreč želel privabiti turiste, ki bi jih vaščani lahko lepo pogostili z domačo kulinariko. Številni kraji na Krasu se s tovrstnim turizmom namreč že ukvarjajo. 

"V vasi stoji napol podrt zid, ki bi ga lahko z odštekanimi freskami spremenili v turistično znamenitost. A zakonca, ki sta lastnika tega zidu, nista za. Jaz sem želel narediti nekaj dobrega za vaščane, pa niso za. Tudi prav, bom imel pa še naprej mir v Vrabčah, kar mi je sploh všeč," je povedal februarja. Vmes je skušal prepričati še enega soseda, ki je ravno obnavljal fasado, a tudi on ni bil za stvar, zato se je zadevo odločil prevzeti sam.

"Na vrtu imam 200 let star zid in ko sem gledal oddajo o miniaturnih umetninah, ki jih moraš pogledati s povečevalnim steklom, se mi je utrnila briljantna ideja. Tako sedaj vabim umetnike, slikarje iz cele Slovenije, da na mojih kamnih ustvarijo svoje miniature. To bi bilo super, da bil bil zid poln umetniških miniatur. Vsakemu, ki bo prišel ustvarjati, nudim streho nad glavo, s seboj lahko pripelje tudi družbo," pravi Artur, ki je prepričan, da bi s tovrstno znamenitostjo v svoj kraj privabil vsaj nekaj turistov. 
  

Komentarjev 10
  • dhoo 17:16 30.marec 2021.

    To kar predlaga, bi spremenilo izgled vasi, kaj pravi spomeniško varstvo ?

  • munja 16:07 28.marec 2021.

    Ja, od česa pa potem živi, od zraka zagotovo ne. Tisti, ki ste tako poučeni o njegovem življenju, povejte od česa živi, da bodo še drugi vedeli.

  • ode 09:17 27.marec 2021.

    Najbrž že desetletja dobiva obilno socialno podporo. In jo bo še naprej - do konca bednega življenja.

Sorodne novice