Magazin > VIP
2925 ogledov

Bi Robin Williams še živel, če bi dobil pravo diagnozo?

robin williams EPA
Priljubljeni komik si je 11. avgusta 2014 v starosti 63 let sodil sam.

V dokumentarnem filmu Robin's Wish je režiser Shawn Levy prvič spregovoril o zadnjih dnevih komika Robina Williamsa, ki je leta 2014 storil samomor. "Kakšen mesec po začetku snemanja filma Noč v muzeju: Skrivnost grobnice, nam je bilo vsem jasno, da se z Robinom nekaj dogaja. Videli smo, da ima težave s tekstom, ki jih prej ni imel,“ je povedal filmar in dodal, da ga je igralec večkrat klical sredi noči in spraševal, ali so posneti kadri sploh uporabni.

Williams se je zavedal, da je nekaj hudo narobe. V začetku leta 2014 so mu zdravniki postavili napačno diagnozo. Zvezdnik ni imel Parkinsonove bolezni, ampak je trpel za tako imenovano demenco z Lewyjevimi telesci. Gre za redko nevrodegenerativno bolezen. Poleg težav s spominom se pri tej bolezni pojavljajo še nihanje pozornosti, vidne halucinacije, upočasnjenost gibov, težave pri hoji in okorelost. Pogosta je tudi depresija. 

Da Williams ni imel Parkinsonove, ampak omenjeno obliko demence, je pokazala šele obdukcija. Robin se torej ni zavedel, da ima neozdravljivo bolezen možganov, kar je imelo po besedah njegovega biografa Dave Itzkoff nanj „uničujoč vpliv“.

Poleg omenjenih simptomov je Williams trpel tudi za nespečnostjo, prebavnimi motnjami, izgubo vonja, imel pa je tudi težave z uriniranjem. Kako obupan je bil igralec, priča tudi zgodba, ki jo je Itzkoffu zaupala mojstrica ličenja Cheri Minns. "V mojem objemu je ob koncu vsakega dneva jokal. Bilo je grozno. Jokal je in govoril: 'Ne morem. Ne znam več. Ne znam več biti smešen.',“ je povedala. 

Robin je za seboj pustil ženo in tri otroke. 
 

Ne zamudi prvega dela šova JOONGLAA STAR!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.