Magazin > VIP
2989 ogledov

Slavno ime grdo nad Micka Schumacherja

mick schumacher Profimedia
Njegov priimek je hkrati blagoslov in prekletstvo.

Günther Steiner | Avtor: Profimedia Profimedia
Dve sezoni pri moštvu Haas za sina velikega Michaela Schumacherja, Micka Schumacherja, nista bili uspešni. Na 23-letniku je bilo veliko breme, ki ga s sabo prinaša slavni priimek, saj so bila pričakovanja ogromna. Kot rečeno, jih žal ni dosegel. V tej sezoni bo Mick kot rezervni voznik moštva Mercedes v ozadju. To pa ni edini udarec za mladeniča, ki je veljal za velik up dirkalnega športa. 

V Netflixovi dokumentarni seriji Drive to Survive je bilo na njegov izračun izrečenih kar nekaj "krepkih". Günther Steiner, šef moštva, ki je Micku dalo prvo pravo priložnost, je med drugim povedal: "Dali smo mu eno učno leto in kaj je naredil? Na drugi dirki je uničil avto." Dodal je še: "Temu ni kos." A nesreča v Savdski Arabiji ni bila edina ... Steiner je spomnil še na trk v Monaku. "Potreben je talent. Talenta ne moreš razviti," je bil oster 57-letnik. 

Po svojem nečaku je sicer pred časom udaril tudi Ralf Schumacher.

Bolj razumevajoč od njiju je nekdanji "Napoleon" tega športa, Bernie Ecclestone, ki je pred kratkim za Bild povedal: "Breme njegovega imena je težko. Upravičiti ime je njegova največja težava. Težko bo našel sedež. Še posebej takšen, v katerem lahko zmaguje. Žal mi je za Micka!"

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.