Magazin > VIP
16889 ogledov

Erika Smolak: Zaradi tega sem vse bolj depresivna

Erika Mubi Damijan Smolak Milan Tomažin
Kaj se je zgodilo z Damjanom in Eriko Smolak?

Še preden so na POP TV začeli predvajati šov Ljubezen po domače, smo na TV3 lahko gledali Ljubezen na seniku. Leta 2011 sta se v tem šovu zaljubila Damijan in Erika in se eno leto pozneje poročila. Pred petimi leti je njuno ljubezen okronalo rojstvo hčerke Klare. »Naj se sliši osladno, ampak midva se imava še vedno zelo rada. Treba pa je na odnosu delati,« nam je zaupala Erika.
Za odnos si je treba vzeti čas, ki ga par sicer nima veliko. Od jutra do večera sta namreč vpeta v delo na ekološki kmetiji Dvornik. »Prodajamo zelenjavo, delamo domačo moko in domače testenine, imamo ekološka jajca, sedaj prodajamo tudi veganske testenine, domače likerje, borovničke in jager, ki je že petkrat dobil zlato priznanje, ter jabolčni kis in domačo zelenjavno mešanico,« pravi Erika, ki o pridelovanju zelenjave do prihoda na Damijanovo kmetijo ni vedela nič. »Uživava v delu. Vsako leto prinese nove odločitve. Bolj točno veva, kaj si želiva in želiva početi. Trenutno je edino, kar nama primanjkuje, čas. Treba se bo organizacijsko bolje uskladiti, kar nama vsako leto uspeva bolje.« 

Izdelke prodajata v trgovinah Koroške zadruge, tržnici v Celovcu in Ravnah na Koroškem ter trgovini Trgovinca v Žalcu, kjer se bosta 8. septembra imela degustacijo. 

»Moje življenje se je spremenilo«

Erika je sodelovala v nagradnem natečaju avtorice in motivacijske govornice Mel Robbins (pet oseb čaka osebno srečanje z njo) in posnela video, v katerem je razkrila svoj največji strah. Kot je povedala, se najbolj boji tega, da bi šlo življenje mimo nje. Pred poroko je delala kot inštruktorica varne vožnje in njeno življenje je bilo čudovito, je dejala. S poroko pa so prišle nove odgovornosti in njeno življenje se je postavilo na glavo. »Veliko stvari je bolj pomembnih od mene, vsaj tako to jaz vidim. Zaradi tega sem vse bolj depresivna,« je povedala v posnetku. 

»Vsak dan se aktivno trudim najti trenutke zase, med katerimi ne bi razmišljala o delu, ampak kmetija je trenutno tista, ki zahteva največ časa. Ostali čas pa preživljam s hčerko. Trudiva se, da z njo preživljava kakovosten čas, da ne občuti tega, da veliko delava. Je pa res, da se človek včasih malo izgubi. Zdi se mi, da premalo govorimo o tem in izpostavljamo le tisto, kar je lepo. Po drugi strani pa zaradi dela pozabljamo nase, kar opazim pri sebi,« je za Žurnal24 povedala Erika in dodala, da bosta z Damijanom več časa zase imela pozimi, še vedno pa si čas vzameta za spremljanje nove različice šova, ki ju je združil. »Vedno navijava za ljubezen,« pravi simpatična podjetnica.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.