Magazin > VIP
21958 ogledov

Hrvaški zvezdnik že 16 let čaka na slovensko državljanstvo

Daniel Popovič osebni arhiv
Ne pustijo mu, da bi Slovenijo zastopal na Evroviziji!

Daniela Popoviča se verjetno spomnijo številni tudi po njegovi znameniti Džuli, ko se je z njim v en glas drlo staro in mlado. Je glasbenik v pravem pomenu besede, ni samo pevec, temveč tudi producent, aranžer, tekstopisec in predvsem avtor številnih uspešnic estradnikov, kot so Severina, Željko Bebek, Jasmin Stavros, Jasna Zlokič, Minea itd.

Ker se je pred kratkim v pop vode spet podala pevka Sendi, nas je zanimalo, ali tudi Daniel premišljuje o tem, da bi znova številčnejše stopil na glasbene odre.


"Za Sendi, ki se je znova vrnila na glasbeno sceno, kar me zelo veseli, sem naredil kar dva CD-ja, pesem Nemirna kri, katere avtor sem, jo je izstrelila med zvezde in po tej pesmi jo najbolj poznajo, tako kot mene po Džuli. Seveda ji tudi danes privoščim uspeh, ker je res prava glasbenica in je na sceni manjkala. Sam nastopam ves čas, z odrov se nikoli nisem umaknil, za večje koncerte pa moraš imeti za seboj dober management, ki te »rine« naprej, če nekdo ne verjame vate, potem težko, kaj sam narediš, vse je odvisno od dobre ekipe, ki stoji za teboj. Po navadi gre za ene in iste izvajalce, pa čeprav niso tako vrhunski, imajo pač srečo, da so v pravem času na pravem mestu. Sam prisegam na kakovost in vrhunsko izvedbo, moji nastopi so vedno v živo, prav tako igranje kitare. V svojem studiu ves čas ustvarjam nove pesmi, tako za tuje, kot za slovenske glasbenike in seveda zase in kmalu bom končal novo pesem, ki jo bom predstavil javnosti," je povedal za naš medij in dodal: "Največ dela z raznimi intervjuji in gostovanji imam ravno okrog Evrovizije, ko me vabijo tako iz bivše Jugoslavije, moje zdajšnje domovine Slovenije kot tudi iz tujine. Od leta 1983 je preteklo že skoraj 40 let in še vedno me povsod poznajo kot moralnega zmagovalca Evrovizije, Džuli pa je ostala hit za vse čase. Resnično bi si želel kdaj zastopati Slovenijo na Eurosongu, a me že leta "nategujejo z državljanstvom", pa tukaj živim že 16 let. Mislim, da se vse to dogaja na nacionalni ravni, ampak obstajajo višje institucije, ki bodo tudi to slej kot prej ugotovile. Najpomembnejše zame osebno je, kako te občinstvo sprejme, in ni se še zgodilo, da bi moj nastop ostal neopazen, ljudje so enostavno navdušeni in presenečeni, kako dober repertoar imam. Vedno pohvalijo glas, za katerega pravijo, da je še boljši kot prej, da sem kot vino - z leti vse boljši. In to je edino, kar šteje ... zadovoljstvo mojega občinstva."

Komentarjev 8
  • Idioti 12:14 04.avgust 2022.

    Daniel je Črnogorec ! In če si je zagotovil Hrvaško državljanstvo , nima kaj iskati Slovenskega !

  • jed 11:27 04.avgust 2022.

    Zanimivo je to, kako so se nekateri estradniki bivše juge obnašali ob naši osamosvojitvi. Recimo Bora Đorđević ( riblja čorba) nas je zmerjal z "avstrijskimi konjušari", sedaj pa lepo mirno in zadovoljno živi v Ljubljani. Vsem ki so se delali ...prikaži veči norca iz naše osamosvojitve sedaj diši naše državljanstvo, nobeden pa ne spravi skupaj dveh slovenskih besed.

  • popokatopetl 10:58 04.avgust 2022.

    Izpit iz slovenskega jezika?