Magazin > VIP
26938 ogledov

Jerca Legan Cvikl: "Iz nič sva ustvarila vse, kar imava"

Jerca Legan Cvikl Stane Jerko
Antropologinja, publicistka in filantropistka razkrila zakulisje družinskega življenja.

Lepotica Jerca Legan Cvikl, ki že leta uspešno krmari med zavidljivo kariero in družinskim življenjem, svoje delovanje na vseh nivojih prežema z dobrodelnostjo, v tem duhu pa vzgaja tudi svoja otroka, ki sta dopolnila že devet in enajst let.

"Tako Ruben kot Titan gresta po najinih stopinjah in sta ekstrakt obeh. Seveda pa sta polna hudomušnih domislic, ki jima jih dopuščam, saj si pustim, da tudi otroka kaj naučita mene. Dobrodelno sodelujeta oba. Če smo na terenu, prideta pomagati, na primer, ko smo z Lionsi sadili dreveščka. Prav tako pa materialno in nematerialno pomagata sošolcem in prijateljem," pravi Jerca in dodaja, da s soprogom, politikom Milanom Cviklom, otrokom tudi kdaj kaj vzameta, da bi ju naučila življenjskih lekcij: "Danes imajo otroci srečo ali pa nesrečo, da imajo vse. Midva s soprogom sva iz nič ustvarila vse, kar imava, zato želim, da sinova razumeta, da je potrebno stvari zaslužiti. Da se hrane ali odsluženih stvari ne meče stran, temveč se jih reciklira, podari … Mislim, da nama je to z vzgojo in zgledom kar uspelo, da imata občutek za sočloveka in da sta zelo socialno občutljiva."

Pravi, da sinova že od malega uči zdravega odnosa do soljudi in narave. "Ne glede na priborjeno blaginjo, gojimo vrednote nesamoumevnosti, da znamo ceniti vsako drobtino kruha in dan podarjenega lepega življenja. Kot tabornika sta tudi velika naravovarstvenika, varčujemo z vodo, elektriko, recikliramo oblačila, hrane ne mečemo stran in ločujemo smeti. Letos sva s Titanom na morju med potapljanjem na dah pobirala plastiko in pločevinke na morskem dnu, da bi vsaj malo pripomogla k čistejšem okolju. Ne mine teden, da v naravi ne občudujemo živali in nabiramo lešnike za našo grajsko veveričko Vivi. Vedno želita dati nekaj uličnim glasbenikom, pa prijateljem na igrišču, natakarjem, ki nas postrežejo in brezdomcem. Kadar potujemo v tretji svet, zbirata igračke, učne pripomočke in oblačila, ki jih tam podarita otrokom," še pravi Cviklova. 

Največji slovenski Youtube šov Joongla star je pred vrati! Ne zamudi ga!

joonglaa | Avtor:

Komentarjev 59
  • Zikollino 10:59 16.avgust 2020.

    Koliko denarja sta ostala dolžna gradbenemu podjetju iz LJ, ki je obnavljalo vajino na prevaro pridobljeno vilo pod gradom? A to tudi otroke učita?

  • Solton 17:22 14.avgust 2020.

    to golazen cviklovo je sam za streljat...

  • milan000 05:54 14.avgust 2020.

    Morda bosta pa kdaj v prihodnosti prisatla na nič in bo takrat razumela razliko med polno ritjo za nič koristi in začeti iz nič.

Sorodne novice