Magazin > VIP
55831 ogledov

Predsedniku Pahorju zdravnik "navil ušesa", ker je odlašal z obiskom

Borut Pahor Saša Despot
Po objavi na Instagramu sledilce skrbi za zdravje predsednika Slovenije Boruta Pahorja.

Čeprav je Borut Pahor spremembo na nogi opazil že 12. julija med obiskom fitnesa, je šele včeraj šel k zdravniku. Na svojem Instagramovem profilu je zapisal: "Med kolesarjenjem po Istri je Aleš opazil flek na moji desni nogi in me vprašal ali ni to morda posledica pika klopa in sum na borelijo. Ker je toliko težil, sem mu pokazal fotko iz 12. julija, ko sem v fitnesu to sam prvič opazil. Potem pa sem na vse skupaj pozabil. No, ko sem se včeraj vrnil v Ljubljano zaradi službenih zadev in po Luketa in Tiso, sem obiskal zdravnika, ki mi je malček navil ušesa in dal zdravila."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)


Naj pri tem spomnimo, da je lymska borelioza ali klopna borelioza najpogostejša med boleznimi, ki jo prenašajo klopi. Nekateri jo zmotno poimenujejo kar borelija, a borelija je pravzaprav bakterija, ki je povzročiteljica obolenja. Okužbo najpogosteje prepoznamo po značilnem obročastem kožnem madežu na mestu vboda, lahko pa se začne tudi z izpuščajem drugje po telesu. Koža je lahko ob tem tudi otekla in boleča, redko se pojavijo tudi mehurčki. Na koži je najpogosteje prisotna le ena sama rdeča lisa, kasneje pa se pojavijo lahko še številna podobna manjša žarišča drugje po telesu, kar je posledica razsoja bakterije. Nekateri bolniki se počutijo podobno, kot bi prebolevali gripo: imajo povišano telesno temperaturo, bolečine v mišicah in sklepih, glavobol ter slabost.

Poleg lymske borelioze se lahko ob ugrizu klopa okužimo tudi s klopnim meningoencefalitisom, ki pa je v nasprotju s lymsko boreliozo virusnega izvora. Lymska borelioza je namreč bakterijska okužba, zato se lahko proti njej, ob seveda pravočasnem začetku zdravljenja, borimo z ustreznimi antibiotiki.


Predsedniku Borutu Pahorju seveda želimo čimprejšnje okrevanje.

 

Komentarjev 15
  • milan30 21:20 07.avgust 2022.

    GOSPOD A SI BIL VSEKAN PROTI IZMIŠLJENEMU COVID-19 POTEM NOSI ODGOVORNOST ZA TO KAR SI NAREDIL Z SVOJIM TELESOM ZA KORPORACIJO ZLOVENISTAN ITAK NISI NIČ NAREDIL DDV BOŠ PA MORAL PLAČAT VSEVIŠNJI VSE VIDI

  • Kmodri 00:51 04.avgust 2022.

    Narodni izdajalec!

  • Avatar Antikrist1
    Antikrist1 23:01 03.avgust 2022.

    Za vso državo bi bilo močno koristno, če bi se Barbika čimprej stegnil! Vsekakor mu želim čim manj zdravja!