Magazin > VIP
50 ogledov

Manca: Spregovoriti je najtežje

Manca Špik C.C.
Naša priljubljena pevka Manca Špik si je zadala nov izziv in se po dolgih letih vrnila v šolske klopi.

Ker se hoče prilagoditi trgu zunaj naših meja, se je Manca Špik začela učiti nemškega jezika, saj ima v Avstriji in Nemčiji vse več nastopov. Pred kratkim se je zato vpisala v jezikovno šolo in tam opravila že več kot 30 ur učenja. "Zanimivo je, da zelo veliko razumem, a spregovoriti je najtežje. Vendar moja učiteljica pravi, da bom hitro spregovorila, če bom pridna," je razložila pevka in dodala, da je pridna učenka. "Že dolgo nisem sedela v šolskih klopeh, od faksa je minilo že kar precej let. A učenje in pomnenje mi gresta precej dobro od rok, edino, kar me malce ovira, je čas."

Manca sicer pravi, da je bila že v osnovni šoli pridna, a nikoli ni bila piflarka, ki bi sedela pred učbeniki. "Sem zelo kampanjski tip učenke – za vse sem se pripravljala na koncu, saj težko naredim kaj sproti. Že v osnovni šoli sem mami s tem kravžljala živce. Ampak sem bila kljub temu zelo pridna, vedno med boljšimi v razredu." A tokrat se ne more primerjati z nikomer, saj zaradi individualnih ur nima sošolcev. Tako vsaj ne more plonkati, pravi v smehu.

Kljub temu da se intenzivno uči nemško in ima v Nemčiji že kar nekaj nastopov, tam še ni prepoznavna. "Te stvari gredo zelo počasi, trenutno pa se pripravljam še na malo večji projekt, o katerem še ne morem govoriti, a se trudim čim več nastopati," je skrivnostno zaključila pevka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.