Magazin > VIP
49884 ogledov

Martina Plohl sporočila veselo novico

martina plohl
1/5
Kakšen uspeh!

Na Češkem, v kraji Liberecu, se je odvijalo svetovno prvenstvo v umetniškem dvoranskem plesu - WADF. Svoje znanje so tam pokazale tudi plesalke Plesnega studia Plohl iz Slovenske Bistrice, in sicer pod vodstvom glavne trenerke in koreografinje mag. Martine Plohl - Nastja Zacharias, Nika Zalokar, Barbara Čičak, Simona Smolar, Vesna Muc in Vojka Tamer Lešnik.

Gre za aktualne državne prvakinje, ki so se pod budnim očesom Martine na svetovno prvenstvo pripravljale zelo intenzivno, saj so nastopile s kar dvema plesnima točkama. Plesno točko z naslovom Emergency so z zlatom okronale že na državnem prvenstvu, sedaj pa tudi z laskavim nazivom svetovnih prvakinj v kategoriji mešanih stilov. Druga plesna točka z naslovom Bombshell pa je latino poslastica, ki zajema vseh pet latinskoameriških plesov (samba, chachacha, rumba, paso doble in jive) in je na svetovnem prvenstvu doživela svojo premiero. Tudi latino šov je sodnike prepričal in bistriška skupina deklet je še enkrat zasijala v zlatem soju. 

”To je bilo naše prvo svetovno prvenstvo in s tem tudi prvo tekmovanje tako visokega in zahtevnega nivoja. Z dekleti sem se zelo intenzivno pripravljala na svetovno prvenstvo, saj je za takšno tekmovanje izjemnega pomena tako fizična in plesna kot tudi psihološka priprava tekmovalca. Plesalke so bile zelo osredotočene med samo pripravo na tekmovanje. Trud, delo, povezanost in predanost je na koncu bilo poplačano z dvema nazivoma svetovnih prvakinj. Težko je ubesediti občutke, ko zaslišiš ime svoje države in na prestolu zagledaš svoj tim. To je nekaj, kar se ne zgodi pogosto, in za kar je treba garati. Zmagovalec je vedno lahko le en in ko je to tvoj tim, te preplavijo čustva in od srca se ti odvali en velik kamen. Kot glavni trenerki in koreografinji mi največ pomenijo zaupanje tima, ljubezen in povezanost. Ko dosežemo harmonijo, je uspeh namreč neizbežen. Izjemno sem ponosna na svoje plesalke, na to, da je na prestolu zaplapolala slovenska zastava in da je Slovenska Bistrica bogatejša za dve zlati odličji svetovnih prvakinj. S svojimi plesnimi varovanci sem že veliko dosegla, a naziv svetovnih prvakinj je vsekakor naziv, ki nikoli ne zbledi," je povedala glavna trenerka in koreografinja mag. Martina Plohl.
 

Komentarjev 2
  • www 13:58 30.november 2023.

    same kmetice.

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:28 30.november 2023.

    Imamo veselo novico,zapadel je prvi sneg