Magazin > VIP
3376 ogledov

Naš novinar je sprva mislil, da ima spolno prenosljivo bolezen

Denis Malačič Instagram
V resnici je bilo njegovo stanje veliko bolj resno …

Denis Malačič, radijski in televizijski novinar, ki danes dela na Planet TV je v zadnjem letu šel skozi težko preizkušnjo, o kateri smo že pisali. Pred kratkim pa je Malačič v intervjuju z znano radijko in svojo tesno prijateljico Majo Tratnik razkril, kako je izvedel za diagnozo rak, kako je šel čez preizkušnjo, kaj je iz nje potegnil in kako pomembno je, da si vzamemo čas zase in za svoje zdravje. 

"Ko boš nekega dne umrl, bo na nagrobniku tvoje ime ali ime tvoje službe? Takrat mi je naredilo klik," je Denis stavek, ki mu ga je tik pred postavitvijo diagnoze rekel zdravstveni delavec, zaupal Maji. Novinar je povedal, da se je vse začelo na lanskoletnem dopustu, ko je na modih začutil bolečo zatrdlino. Sprva je pomislil, da je to zaradi prežuranih noči ali, da je morda zbolel za spolno prenosljivo boleznijo, a ker bolečina ni izginila, se je odločil za pregled. Za pregled, ki mu je rešil življenje, saj se je izkazalo, da za bolečino stoji razširjena oblika raka na modih. Denis je takrat nemudoma napisal odpoved in se posvetil le zdravljenju. 

Pravi, da mu je bila ta izkušnja namenjena, nanjo pa danes gleda s hvaležnostjo, s hvaležnostjo, da je preživel. "Tudi v najtežjih trenutkih sem imel voljo do življenja," je povedal. Danes si želi le to, da bi svojim vnukom lahko govoril o svojih doživetjih. "Spremenila se je moja miselnost in s tem moja dejanja. Preteklosti ne moremo spremeniti, zato ne smemo biti strogi do svojih preteklih dejanj. Sebe v preteklosti ne moreš spremeniti, lahko pa spremeniš sebe v sedanjosti," je Denis še zaupal Maji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V petek popoldne je Maja Tratnik objavila pogovor, v katerem sva iskreno spregovorila o tem, kako je, ko se nekdo sooči z diagnozo raka. Kakšni so občutki, kaj se ti dogaja v glavi, kaj je bilo, kaj je in kako bo. Kako danes gledam na svet in v čem me je bolezen spremenila. Želela sva vam dati nekaj, kar bi pripomoglo k temu, da bi za to, kar imate, bili hvaležni pa tudi, če se vam kdaj zdi, da imate premalo. Da bi se začeli imeti bolj radi in da bi sebi izkazali več ljubezni. Predvsem pa, da bi cenili to, kar ste, kar imate in kar še boste. 🙏 Tudi morda po zaslugi najinega pogovora. 🌈 Glede na odzive, ki jih dobivava, sva očitno šla v pravo smer. Pogovor je čez vikend poslušalo več kot 200 ljudi. Objavljam nekaj odzivov, ki jih dobivava. Hvaležna oba, da ste naju tako začutili in hvaležna, da ste se nama oglasili s tako lepimi sporočili. Pogovoru lahko prisluhnete na http://anchor.fm/maja-tratnik, najin intervju je prvi v vrsti. Vabljeni pa seveda tudi k poslušanju preostalih Majinih podcastov. Krasna je, s svojim glasom te preprosto poboža in na nebu nariše mavrico tudi, ko je najbolj temno. 🌈 #iskrenost #rak #hvaležnost

A post shared by Dennis Malacic (@dennismalacic) on

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice