Magazin > VIP
17917 ogledov

Mladi slovenski voditelj zbolel za nevarno boleznijo

Denis Malačič Instagram
Pri tridesetih hudo zbolel.

"Vse se je zgodilo tako hitro – v četrtek sem izvedel svojo diagnozo, v ponedeljek so me sprejeli v bolnišnico, naredili dodatne preiskave, v torek operirali ter me v sredo pustili domov z vedenjem, da me v ponedeljek pričakujejo na sprejemu na onkološkem. Kako sem odreagiral, ko sem izvedel, da me zelo verjetno čaka ciklus štirih kemoterapij in pol leta bolniške? Iskreno, zaradi šoka se ne spomnim," je iskreno zapisal voditelj in novinar Denis Malačič, ki veliko življenjsko preizkušnjo deli na svojem blogu. 

"In če se za najslabšo izkušnjo izkaže, da je bila najboljša," se med drugim sprašuje Denis, ki mu niso odkrili le raka na modih, pač pa se je le ta razširil tudi na bezgavke, zametki pa so bili vidni še na pljučih. Tako pa je opisal začetke zdravljenja, za njim so namreč operacije in cikel štirih kemoterapij: "Pobril sem se torej »na nulo« in nato izvedel, da to ne bi bilo potrebno, saj bi mi lasje začeli izpadati šele po mesecu dni. To se je kasneje tudi zgodilo in prizadelo me je bolj, kot sem mislil, da me bo – ko izgubiš svoje lase, ko ti odpade brada in ko ti začenjajo odpadati še obrvi oz. se ti posvetlijo, postaneš nekdo drug. Nekdo, ki ga nočeš. Hrepeniš po tem, da bi v ogledalu zagledal svojo staro podobo, in upaš, da bo jutro, ko se bo to zgodilo, prišlo kmalu. Vmes se poskušaš sprijazniti s situacijo, sprejeti samega sebe in odpraviti krizo identitete. Bodriš se z mislijo, da si kot Feniks – da te je skurilo, spremenilo v pepel, iz tega pa se boš dvignil močnejši in večji tako na mentalni kot fizični ravni."

Po sedmih mesecih terapij in operacij so Denisovi zdravniški izvidi zelo spodbudni, to izkušnjo pa jemlje kot darilo, zaradi katerega se trudi biti najboljša možna verzija sebe. Pravi, da je smisel vsega biti dober, do vsakega in vsega. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ob vseh selfijih pa takšnega iz intezivne še nimam. 😀 Vesel, da je operacija mimo. Je klicala mami prej na odelek pa se zanimala za informacije in so ji rekli, da niso navajeni, da so pacienti tako zgovorni, ko se zbudijo iz anestazije. 😅😋 Počutil sem se točno kot takrat, ko smo bili s kolegi v Budimpešti, bila je sobota po partyju, oni v vodoravnem položaju na posteljah, čist utrujeni, jaz pa imel ful energije pa dar govora. 😅 Ko sem videl kako jim grem na živce me je to še dodatno podžgalo. 😂 #denispokora No, potem pa... sedimo naslednji dan pri kosilu, relativna tišina, potem pa izbruhne iz kolega: "Včeraj si mi šel tako na živce!!! Še dobro, da obstajata radio in TV, drugače sploh ne vem kam bi te vzeli v službo glede na to koliko govoriš." 🤠😆 Hvala za izjemno lep in velik odziv na moje objave. Zvala za lepe želje, misli, molitve. ❤️ Hvala za vso podporo in vso ljubezen, ki mi jo dajete. 🙏🤗 Rad vas imam. 💚 #rakinjaz #motivacija #pogumnonaprej

A post shared by Dennis Malacic (@dennismalacic) on

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 10:14 14.marec 2019.

    Denis glavo pokonci in hodi za soncem .......moj objem .

Sorodne novice