Magazin > VIP
3631 ogledov

Naša igralka v prostorih Slovenskega mladinskega gledališča gladovno stavka

Draga Potočnjak mediaspeed
Igralka Draga Potočnjak že od petka gladovno stavka v prostorih Slovenskega mladinskega gledališča (SMG). Letošnja prejemnica nagrade Polde Bibič za življenjsko delo naj bi stavkala do nedelje.

Kot je zapisala v izjavi, je stavka dejanje obupa, a tudi zadnji kanček upanja v solidarnost in človečnost. Njeno gladovno stavko podpirajo tudi v SMG. Potočnjak v svoji izjavi poziva tudi k takojšnjemu priznanju Palestine kot države ter prekinitvi gospodarskih in diplomatskih odnosov z Izraelom. Poleg tega zahteva "odločno in glasno zavzemanje za ustavitev vojne in genocida, mučenja in trpinčenja palestinskega ljudstva v Gazi in na Zahodnem bregu, odločnejše zahteve za takojšnjo zagotovitev in dostavo humanitarne pomoči, takojšnjo prepoved razpolaganja z ozemljem republike Slovenije, njenim zračnim prostorom in akvatorijem za prevoze in dostavo vojaških sil in sredstev za izvrševanje genocida, ki ga Izrael izvaja ob pomoči ZDA".

Igralka v gledališču uro pred vsako predstavo in po njej zbira podpise podpore in bere svojo izjavo. 

Po napadu palestinskega islamističnega gibanja Hamas na Izrael 7. oktobra lani, ko so njegovi pripadniki na jugu Izraela ubili okoli 1170 ljudi, večinoma civilistov, še 250 pa jih zajeli za talce, je Izrael sprožil ofenzivo na Gazo. V izraelskih napadih je bilo na območju Gaze od začetka vojne doslej ubitih več kot 33.700 ljudi, večinoma žensk in otrok.

Komentarjev 13
  • sandi76 09:54 17.april 2024.

    Gladovno stavka do nedelje. V nedeljo pa se vrti žar !

  • Plavi-mil 13:45 16.april 2024.

    Dobro za hujšanje.

  • munja 12:07 16.april 2024.

    Bebavost na višku. Če bo ona gladovno stavkala , bodo vsi otroci zato siti??!!