Magazin > VIP
18574 ogledov

Naša pevka: Jokala sem ves dan

alma merklin Osebni arhiv
Alma Merklin pravi, da bi se ji brez hčerke zmešalo.

Za mnoge izjemno negativno leto 2020 je bilo za pevko Almo Merklin, ki je zaslovela v resničnostnem šovu X Factor, kljub vsemu prečudovito, saj je uživala v porodniškem dopustu. Decembra 2019 je namreč povila hčerko Injo. "Zgodilo se je pričakovano nepričakovano. (smeh) S partnerjem sva si želela otroka, ker pa nisem mogla zanositi, sem morala na operacijo. Po posegu pa se je nosečnost zgodila zelo zelo hitro. Sva bila oba prijetno presenečena. Nosečnost je bila kljub zapletom prečudovita. Imela sem vse težave, ki jih imajo nosečnice, ampak sem bila kljub temu vesela. Žarela sem. Leto 2019 je bilo zato prečudovito, tako kot tudi 2020. Če ne bi bilo Inje, bi lani verjetno znorela. Vlekla me je naprej,“ je simpatična Alma povedala za Žurnal24. 

alma merklin | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

A prvi tedni z dojenčico za Almo niso bili lahki, saj se je pojavila poporodna depresija. V tem času ji je ob strani stal partner, ki ga lepotica ne more prehvaliti. "Materinstvo je definitivno izziv, ampak s pomočjo domačih in super partnerja, ki mi stoji ob strani na vsakem koraku, gre. Partnerja moram res pohvaliti. Kar ga prosim, naredi. Ne predstavljam si, da ne bi imela njegove podpore. Po porodu sem namreč padla v manjšo poporodno depresijo. Prvi mesec je bil zame zato precej težek. Rodila sem 20. 12., ko so dnevi zelo kratki. Ne vem, kaj se je zgodilo … Hormoni … Vsak dan proti večeru se me je lotila panika pred nočjo. Čeprav je Inja od samega začetka prespala celo noč.  Pravijo, da je takšno stanje značilno za ženske, ki so med nosečnostjo žarele in so bile polne hormonov sreče, po porodu pa se jim je podrlo hormonsko ravnovesje. En mesec sem ves čas jokala. Takrat mi je partner zelo stal ob strani, me razumel in poslušal. Tudi, kadar je bil v službi, je ponoči prevzel otroka. Res imam srečo.“ Po štirih tednih se je njeno stanje začelo izboljševati.

alma merklin | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

"Korona je otežila delo"

Tako kot vse umetnike je trenutna situacija prizadela tudi Almo. "Načrti so bili veliki po porodniškem dopustu. Na žalost pa je nastopila ta situacija. Mislim da lahko rečem, da kultura najbolj trpi. Razumem, da se moramo paziti, ironično pa se mi zdi, da brez televizije in glasbe ne moremo več živeti, a sta ti panogi sedaj najbolj na udaru. Kako bi nam bilo, če med karanteno ne bi bilo glasbe? Žalostno je to, da se s tistim, kar je najbolj pozitivno in pomirja ljudi, ne smemo ukvarjati," meni pevka in dodaja: "Sicer pa se dogovarjam s producentom Denisom Horvatom. Snemalo se bo, ko bo spet mogoče. Napisala sem besedila, bomo videli, ali bodo uporabna, saj nisem tekstopisec. (smeh) Želja je in tudi čas je že. Korona je na žalost močno otežila delo.“

Alma je sicer tudi pridna študentka fizioterapije. Rada bi se ukvarjala z razvojnimi težavami otrok, čaka jo le še diploma. "Z otrokom je hkrati težje in lažje. Hčerka je na prvem mestu, šele nato pa moje potrebe. Ona me vleče naprej, je pa seveda potrebna organizacija. Dan ima le 24, jaz bi potrebovala vsaj še osem dodatnih,“ nam je v smehu še zaupala Alma.

alma merklin | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Komentarjev 4