Magazin > VIP
15598 ogledov

Nemčija trepeta za eno svojih največjih zvezd

til schweiger Profimedia
Igralec Til Schweiger že več dni leži v bolnišnici.

Nemški zvezdnik Til Schweiger na Majorki leži v bolnišnici. Kot poročajo mediji, ima visoko vročino, ki je posledica sepse. "V bolnišnici že štirinajst dni dobivam antibiotike, ker imam od avgusta rano na nogi. Takrat sem se udaril v golen in v rano so prišle bakterije. Zdaj imam 'odprto rano'. Na žalost se je stanje vse bolj slabšalo," je povedal za Bild, ki poroča, da je obstajala celo bojazen, da bo igralec izgubil nogo.

Stanje je skrb vzbujajoče. Tilovi otroci Lilli (25), Luna (27) in Valentin (28) so nemudoma odpotovali na otok, da bi mu stali ob strani. "V četrtek zvečer sem dobil vročino," je še razkril zvezdnik, ki kljub temu upa, da se bo čez nekaj dni v ZDA lahko udeležil premiere filma. "Po premieri bi se moral takoj vrniti v bolnišnico. Nisem še izgubil upanja, da mi bo uspelo," je še dejal. Se Til sploh zaveda, kako nevarna je sepsa?

Kaj je sepsa?

Gre za infekcijsko bolezen, ki jo sproži okužba in bolnika neposredno življenjsko ogroža, saj pride do vdora mikrobov in njihovih strupov v kri. Okužbe, ki povzročijo sepso, se največkrat začnejo v pljučih, sečilih, koži ali prebavilih. Brez pravočasnega zdravljenja lahko sepsa hitro povzroči poškodbe tkiva, odpoved organov in smrt. Sepsa vsako leto prizadene približno 30 milijonov ljudi, osem milijonov jih umre.

V Sloveniji incidenco hude sepse pri odraslih ocenjujejo na 100 do 150 primerov na 100.000 prebivalcev, zdravijo pa jo na oddelkih za intenzivno zdravljenje, piše ABC zdravja.

Komentarjev 4
  • Ender3 17:17 12.april 2024.

    Avtor morda bi mu naši zdravniki pomagali sedaj, ko imajo čas za stavko..Kako hudiča a poleg antibiotikov Nemci ne premorejo kisikove hiperbarične komore.

  • Toma 10:35 12.april 2024.

    In to na morju, ki ima sol in jod? Nemogoče, bi rekel Golobček!

  • AnGus 09:42 12.april 2024.

    Kaj je 'Majorka'? Ženski major?