Magazin > VIP
19734 ogledov

Nina Radi našla takega, ki jo osrečuje

nina radi POP TV
Pravi, da jo resnično izpopolnjuje.

Nina Radi, ki smo jo lahko spoznali v šovu Sanjski moški in kasneje še v šovu Kmetija, je po daljšem tehtnem premisleku le naredila korak, ki ga je dolgo odlašala. Ko je leta 2021 prišla s Kmetije, je kmalu zbolela za koronavirusom. "Okrevala sem tri tedne in ko sem že mislila, da sem dokončno okrevala, sem ponovno zbolela. V roku meseca in pol sem kar dvakrat prebolela covid," nam pojasni. Po okrevanju je januarja letos zamenjala področje dela in končno začela delati na področju, ki jo izpopolnjuje. Pred tem je delala kot grafična oblikovalka, oblikovala spletne strani, kar ji je vzelo veliko časa. "Po zaključku osnovne šole sem delala preko Zveze prijateljev mladine, nudila pomoč, saj me je to vedno izpopolnjevalo. Že takrat me je nadvse pozitivno presenetila hvaležnost teh ljudi. Nato sem delala kot grafična oblikovalka, dela je bilo resnično veliko, prinašala sem ga domov, a na koncu ugotovila, da ni vredno mojega časa in zdravja, več kot denar mi pomeni čas. Ko enkrat zboliš, je najpomembnejši čas in takrat se tudi zaveš, koliko pomeni tuja pomoč. Zdaj delam na področju osebne asistence kot osebna asistentka invalidov in bolnih."

Nina, ki veliko dela na terenu pravi, da njihovo podjetje išče nove sodelavce, ki bi delali na tem področju. Poleg zaposlitve jim nudijo tudi izobraževanja in vso potrebno pomoč. "To je nekaj najlepšega, kar lahko storiš za sočloveka, to, da mu pomagaš. Sama sem dolgo oklevala, a sem to enostavno začutila in sledila svojemu srcu," še pove.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.