Magazin > VIP
36 ogledov

Philipov diler: Lahko bi ga rešil

Philip Seymour Hoffman FameFlynet
Domnevni preprodajalec drog, ki naj bi igralca Philipa Seymourja Hoffmana zalagal s heroinom, je izjavil, da bi ga lahko rešil pred smrtjo.

Potem ko so Philipa Seymourja Hoffmana 2. febraurja našli mrtvega v njegovem newyorškem stanovanju, je začela policija mrzlično iskati njegove dilerje. Robert Vineberg naj bi bil eden izmed tistih, ki je 46-letniku prodajal droge in ki so ga že ovadili zaradi posedovanja prepovedanih substanc. Jazz glasbenik, ki pravi, da je zvezdnika nazadnje videl oktobra, pravi, da se čuti nekako krivega za njegovo smrt. "Bil je moj prijatelj. Lahko bi ga rešil. Če bi vedel, da je v mestu, bi mu rekel, naj greva na srečanje anonimnih alkoholikov. Če bi bil jaz z njim, se to ne bi zgodilo."

Vineberg je ob tem razkril, da se je z igralec nazadnje slišal decembra, ko sta si izmenjala nekaj sporočil, v katerih sta se spodbujala, da ostaneta trezna. Med intervjujem za časnik New York Post, ki ga je dal iz zapora, je povedal: "Decembra mi je pustil glasovno sporočilo in mi rekel, da je čist. Potem sva si dopisovala o tem. Kadar sva se dobila, sva govorila o umetnosti in knjigah. Bil je povsem normalen tip, nikoli ne bi rekel, da je oskarjevec. Oboževal je svoje otroke. Njegovi družini izrekam globoke sožalje."

Ko so 57-letnega preprodajalca drog in saksofonista vprašali, ali je Philipa kdaj zalagal z drogami, ni hotel odgovoriti. Njegov odvetnik Ed Kratt vztraja pri tem, da je v zvezi z igralčevo smrtjo nedolžen. "Nobeni dokazi, ki so jih predložili do danes, ne kažejo na to, da je Robert Philipu posredoval droge, ki so ga ubile. Dokazi kažejo, da sta bila prava prijatelja, ki sta se skupaj borila proti drogam," je še povedal odvetnik.

Komentarjev 1
  • Marko Slovenia 18:01 10.februar 2014.

    baaa kolk beden članek, samo čas kradete ljudem s kvazi všečnimi naslovi!!!