Magazin > VIP
36529 ogledov

Slovenca prodrla v Hollywood povsem brez zvez, v filmu Barbie zelo opazna!

Barbie premiera
1/4
Mediaspeed
Kakšen uspeh ...

Po premieri težko pričakovanega filma Barbie je planet zajela prava Barbie manija. Če se zdi, da danes prevladuje svet elektronskih igrač, je film dokazal, da je Barbie še vedno močno popularna. Film se sicer dotakne nekaterih družbenih fenomenov in lahko bi ga gledali tudi kot kritiko na svet, ki ga večino še vedno vodijo moški. A bolj kot ogledalo družbi je svet zasvojila roza barva in kultna Barbie moda. 

Na premiere po vsem svetu so gledalci hodili odeti v roza oblačila in bili prave žive barbie punčke in keni. Nič drugače ni bilo tudi na slovenski premieri, ki jo je obiskalo veliko znanih Slovenk, med drugim Alya, Katarina Benček, Indira Ekić, Vesna Ponorac...

Barbie | Avtor: YouTube YouTube

Dva prav posebna Slovenca pa nista bila na premieri, ampak kar v filmu oziroma njun izdelek. Roza luči, ki v filmu krasijo spalnico Barbie, zaigrala jo je odlična Margot Robbie, je namreč delo slovenskega oblikovalskega podjetja Brajak Vitberg, ki oblikuje in prodaja notranjo opremo. Podjetje šteje šele štiri leta, a že žanje svetovne uspehe. Petra Brajak je za Žurnal24 razkrila, da podrobnosti posla, ki je povezan s filmom Barbie, zaradi pogodbe ne smejo razkrivati, je pa povedala, kako so prodrli v Hollywood in to brez vsakršnih zvez. Podjetje veliko sodeluje s svetovnimi galerijami, nekatere so kontaktirali oni, druge pa so jih na Instagramu našle kar same. A ne le svetovne galerije, tudi svetovni zvezdniki obožujejo njihove izdelke, kot na primer pevka Demi Lovato in igralec Pedro Pascal. Poleg luči, izdelujejo še mize, vaze in ostalo notranjo opremo. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 17:45 28.julij 2023.

    Kaj pa na ta uspeh naša barbika pravi?

  • Avatar lopov
    lopov 08:10 28.julij 2023.

    LGBTQ + PREDATORS CHIDLREN

Sorodne novice