Popotnik
4818 ogledov

Čudovita plaža, ki je večkrat uporabljena za snemanje TV oddaj

Durdle Door Beach, Dorset, Anglija Profimedia
Durdle Door je priljubljena počitniška točka, hkrati pa so tudi dobro obiskana snemalna lokacija v televizijski industriji. V zadnjih letih so na plaži snemali tudi televizijske oddaje, kot sta Doctor Who in Far From the Madding Crowd.

V Združenem kraljestvu je veliko čudovitih plaž, med njimi tudi Durdle Door. Plaža se nahaja na jurski obali v Dorsetu in je najbolj obiskana v mesecu juniju ter avgustu. V začetku junija denimo njen obisk ni bil mogoč, saj je bila zaprta zaradi snemanja Netflixove serije The Sandman, poroča The Sun. V filmu The Sandman spremljamo lik Morfeja (gospodarja sanj), ki si želi povrniti moč, potem ko je bil več kot 100 let zaprt.

Znamenita plaža je od Londona oddaljena tri ure vožnje, od sosednjih obalnih mest, kot sta Bournemouth in Weymouth, pa je oddaljena manj kot uro vožnje. Preden pridete na plažo, se morate spustiti po strmi poti navzdol in prehoditi 143 kamnitih stopnic. Obiskovalci lahko rezervirajo tudi prenočišče v počitniškem parku, ki ponuja številne možnosti nastanitve, vključno s hišicami in prostori za šotore

To pa ni edina plaža v Veliki Britaniji, ki je bila uporabljena v priljubljenih filmih. Plaža Freshwater West Beach v Pembrokeshiru v Walesu je bila uporabljena za snemanje filma Harry Potter in Svetinje smrti. Plaža je bila kulisa za Shell Cottage - dom starejšega brata Rona Weasleyja Billa in njegove žene Fleur. Lepo mestece v Združenem kraljestvu, ki je bilo prikazano v filmu je medtem postalo tako priljubljeno, da vanj množično prihajajo turisti.

 

Budva analiza Popotnik Počitnice na Jadranu: Tu bi štiričlanska družina plačala najmanj! Piran preverili smo Popotnik Kapacitete na hrvaški obali so na vrhuncu sezone skoraj zapolnjene. Kako kaže slovenskim? Hvar preverili smo Popotnik Takšne so cene nastanitev na vrhuncu sezone na Hrvaškem